Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: Το σχέδιο Πισσαριδη δεν είναι πλάνο οργάνωσης της οικονομίας. Είναι σκόρπιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις!”

Published

on

Ως ανάγκη, να δοθεί εκ νέου απάντηση σε όσους τάσσονται υπέρ της “σιωπηρής συγκατάβασης – “αντιπολίτευσης” στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα σχέδιά της, παραθέτουμε μέρη από την ομιλία του Πρώην Υπουργού Οικονομικών, Κου Νίκου Χριστοδουλάκη στην πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση που ΜΟΝΟ το “The Socialist” κάλυψε εξ’ολοκλήρου. . .

Αξίζει να σημειωθεί σε όσους μιλούν δίχως να παρακολουθούν τις δράσεις του Κινήματος Αλλαγής καθώς και τις θέσεις των υψηλόβαθμων στελεχών και όχι των .. απόστρατων! 

Ο κος Χριστοδουλάκης, τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει η Ε.Ε. Να το δούμε σαν ένα μοντέλο συνδρομής στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ενώ μάλιστα επισήμανε  πως πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να εκμεταλλευτούμε ορθά το Ταμείο Ανασυγκρότησης. Η είδηση επίσης είναι σημαντική, πως πρόκειται να υπάρξει και 2η φάση ενίσχυσης από την Ε.Ε!

“7 χώρες έχουν δημόσιο χρέος κοντά στα επίπεδα επικινδυνότητας -μεταξύ των οποίων ΚΑΙ η Ελλάδα” -Είδηση που προφανώς δεν την διαβάσατε σε κάποιο από τα Μέσα της “Λίστας Πέτσα” 

Ο Πρώην Υπουργός Οικονομικών έθεσε τους 3 άξονες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης μετά την πανδημία:

1.Αναδιάρθρωση χρέους

2.Υψηλά πλεονάσματα

3.Υψηλή Μεγένθυνση της Οικονομίας.

Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να προλάβουμε τα χειρότερα σε αυτή την κρίση, δήλωσε. Επίσης, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις:

Advertisement

“Προτείνω: Η Ελλάδα και άλλες χώρες οφείλουν μέχρι το 2030 να σταματήσουν να “κυνηγάνε” υψηλά πλεονάσματα, ανέφικτα αυτή την περίοδο. Να μην συνυπολογίζονται τα δάνεια όταν επιχορηγούν επενδύσεις Τέλος, προτείνω,να υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία. π.χ ο Τουρισμός, η εστίαση, οι αερομεταφορές..”

 

Η κριτική στο πόρισμα της “Επιτροπής Πισσαρίδη”:

Nικος Χριστοδουλάκης: “Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο από την κυβερνησηΜητσοτακη για την οικονομία. Ο χρόνος εφαρμογής του πλάνου υπερβαίνει τις κυβερνητικές θητείες και αυτό αγγίζει τα όρια του “αντι-θεσμικού”.  Ενώ μάλιστα, οξύτατη ήταν η κριτική που άσκησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, στο σχέδιο Πισσαρίδη: Το σχέδιο Πισσαριδη δεν είναι πλάνο οργάνωσης της οικονομίας. Είναι σκόρπιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις…” Kλείνοντας την ομιλία του, ο Κος Χριστοδουλάκης έστειλε μήνυμα σε όλους τους τόνους:

“Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να εισακουστεί. Ακόμα και η επιτροπή  Πισσαριδη αναγνωρίζει πως κατά την περίοδο 1995-2002 υπήρξε πραγματική βελτίωση της Ελληνικής Οικονομίας