ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψεις: Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός, μόνο υπευθυνότητα!

Γράφει η Γεωργία Κυριαζή

Η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι βέβαιο πώς θα τροποποιήσει την καθημερινότητα όλων μας για ορισμένο χρονικό διάστημα, ειδικά όμως πιο έντονα των ατόμων εκείνων όπου ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Έχει φτάσει η ώρα λοιπόν, να καταλάβουμε ότι εκτός από τη συλλογική ευθύνη υπάρχει και η ατομική, όπου πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί. Κάθε άτομο πρέπει να αναπτύξει τη δική του κρίση και να θεωρείται υπεύθυνο για την κατάσταση της υγείας του, διότι αυτή σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με την προσωπική αντίληψη και συμπεριφορά.

Η προστασία της δημόσιας υγείας, δεν είναι σε καμία περίπτωση θέμα Ιεράς Συνόδου, παρά μόνο των υγειονομικών υπηρεσιών, του υπουργείου υγείας και των ιατρών, όπου σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε ένα τεράστιο μπράβο τόσο στους γιατρούς, όσο και στους νοσηλευτές που δίνουν έναν δύσκολο αγώνα ώστε να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας. Η εξάπλωση του ιού, δύναται να προκαλέσει μία δημοσιονομική διαταραχή, καθώς επιβαρύνει σημαντικά τις δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης, των διαγνωστικών ελέγχων, εφαρμογής διοικητικών μέτρων, αλλά και εκτέλεσης των διαδικασιών ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τέλος, επόμενο είναι να φέρει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία, διότι μειώνοντας η ζήτηση από το εξωτερικό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη αναμενόμενη επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας η οποία θα οδηγήσει σε εξασθένηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών.

ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΑΣ – ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.

Η Γεωργία Κυριαζη είναι οικονομολόγος και μέλος του Τομέα οικονομίας του Κινήματος Αλλαγής

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Κεγκέρογλου: Υιοθετήθηκε η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την συμβολή της Βουλής στην μάχη κατά του κορονοϊού"

Υιοθετήθηκε η πρόταση μας για τη συνεισφορά της Βουλής…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αγορές δεν μπορούν να λύσουν από μόνες τους τα προβλήματα

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κινήματος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: "Μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει"-Θα κινδυνεύσουν γιατροί και ασθενείς!

Πρωτοφανείς καταστάσεις εν καιρώ Κορονοϊου…
Read more