ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν λαμβάνεται υπόψη η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών!

Την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την οποία η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Βαγγέλης Μπουντουλούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το άνοιγμα των σχολείων, θέτοντας ένα ερώτημα που τον απασχολεί και το οποίο έχει μείνει αναπάντητο: τελικά πρόκειται για επιστημονική ή πολιτική απόφαση το άνοιγμα των σχολείων;

Εύλογες είναι οι απορίες που εξέφρασε για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι μεγαλύτερης ηλικίας και κατά συνέπεια ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τα απολύτως λογικά ερωτήματα του κ. Μπουντουλούλη, αναδεικνύουν και άλλες, εξαιρετικά σοβαρές πτυχές της απόφασης να ανοίξουν τα σχολεία, οι οποίες φαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής υπόψη από τους αρμόδιους υπουργούς.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KINAΛ: Πυροσβεστική ώρα μηδέν: "Ρουσφέτια, διορισμός ημετέρων σε θέσεις-κλειδιά, αυθαιρεσία στις μετακινήσεις και τις κρίσεις πυροσβεστών."

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ.Ρουσομάνη-Β.Μπαγιάτης: "ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών.Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η δημιουργία παράπλευρου σταθμού διοδίων στα Μάλγαρα."

Τις τελευταίες εβδομάδες το ζήτημα της δημιουργίας…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ: "Έχω τις απόψεις μου"- "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι προοδευτική δύναμη!"

Παπανδρέου σε Γεννηματά: «Έχω τις απόψεις μου» &#8211…
Read more