ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

SOS για τους εξαρτημένους χρήστες μέσα στην πανδημία!

Οι εξαρτημένοι χρήστες ουσιών και ιδίως αυτοί που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα, αποτελούν μια ευάλωτη και κομβική στις λοιμώξεις ομάδα – ένα πρόβλημα το οποίο διογκώνεται ιδιαιτέρως σε συνθήκες πανδημίας λόγω κορωνοϊού. Ολοι οι φορείς που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις πολιτικές για τις εξαρτήσεις θα έπρεπε να εντείνουν τις προσπάθειές τους, κατανοώντας την δυναμική και αμφίδρομα επικίνδυνη σχέση εξάρτησης και πανδημίας. Η αξία των προληπτικών δράσεων είναι μη αμφισβητούμενη, καθώς το προηγούμενο διάστημα η έλλειψή τους σε άλλες ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, οι πρόσφυγες και οι κρατούμενοι, λίγο έλειψε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει ότι το δοκιμαζόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα παραμείνει ισότιμα με τον γενικό πληθυσμό, ανοικτό για όλους τους χρήστες και σε συνεργασία με τα θεραπευτικά προγράμματα.

Κίνημα Αλλαγής.

 

 

Related posts
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: "Το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση για τις πορείες, δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Κινήματος Αλλαγής!"

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Δεν μπορεί η αστυνομία να αναγορεύεται σε έσχατο κριτή για τις πορείες!".Γράφει ο Μιχάλης Κατρίνης

Άρθρο του Μιχάλη Κατρίνη στην εφημερίδα «Τα…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντιδημοκρατικό, αδύνατο να εφαρμοστεί και καθόλου σοβαρό το Νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη για τις δημοκρατικές συγκεντρώσεις.»

Με μια “σκληρή” ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο…
Read more