ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

“Άτακτη υποχώρηση” της κυβέρνησης ΝΔ μετά την κατακραυγή για την υπόθεση των αποζημιώσεων της Marfin!

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ενώ η κυβέρνηση διοργανώνει τελετή μνήμης για τα θύματα της Marfin, ταυτόχρονα έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να μην καταβληθούν οι αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί στις οικογένειες των θυμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από τη νομική διεκδίκηση, που η ίδια είχε κινήσει, και όπως μεταδίδεται κάθε φορά αυτό θα συμβεί με… «εντολή Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι με «εντολή του πρωθυπουργού, το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό βέβαια που δεν αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές είναι πως ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε προσφύγει – και μάλιστα ως μη όφειλε – για να εμποδίσει την καταβολή αποζημιώσεων που είχαν επιδικαστεί.

Η «εντολή Μητσοτάκη», όπως συνήθως συμβαίνει μετά από σημαντικές αποκαλύψεις – με πιο πρόσφατη την υπόθεση των voucher – έρχεται, εκ των υστέρων, για να απεμπλακεί επικοινωνιακά από μια υπόθεση. Η αποκάλυψη για την προσφυγή του δημοσίου εναντίον των αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων ήρθε ως επιστέγασμα της κριτικής που δέχτηκε η κυβέρνηση για υποκρισία, εργαλειοποίηση και επικοινωνιακή εκμετάλλευση της τραγωδίας της Marfin μέσω της τελετής μνήμης.
Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: "Απόδειξη του εκνευρισμού του Κ.Μητσοτάκη η προσωπική επίθεση στην Φ.Γεννηματά!"

Σχόλιο Χριστίνα Ψωμοπούλου. Σήμερα, στη Βουλή των…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Πόντας: "Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης δεν πρέπει να παραμείνει μια «έκθεση ιδεών»"

Δήλωση Απόστολου Πόντα, Γραμματέα Τομέα Ανάπτυξης και…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύριλλος Παπασταύρου: "Ταλαιπωρία είναι η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική, που αυξάνει τα προβλήματα του λαού, όχι οι πορείες"

Το άρθρο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης…
Read more