ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Θεοδωρικάκος: Έρχεται ανεργία, δεν εγγυώμαι τίποτα για τους εργαζόμενους. Έχουμε καπιταλισμό! [VIDEO]

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο κ. Θεοδωρικάκος προσπάθησε να αποφύγει τις πιεστικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου για το τι θα ισχύσει τελικά την επόμενη μέρα για χιλιάδες εργαζόμενους όσον αφορά την εξασφάλιση της θέσης τους και την ύπαρξη ή όχι μιας ρήτρας, όπως υπήρχε όσο τα καταστήματα ήταν κλειστά σύμφωνα με την οποία για να δικαιούνται οι επιχειρηματίες το επίδομα των 800€ έπρεπε να δεσμευτούν ότι δεν θα προβούν σε απολύσεις υπαλλήλων, με την οποία θα προστατεύονται οι εργαζόμενοι.

Τελικά, ο κ. Θεοδωρικάκος μας έδωσε μια ιδιαίτερα σαφή και κατατοπιστική απάντηση. Θα αυξηθεί η ανεργία, αλλά δεν ξέρει περισσότερα γιατί δεν είναι δική του δουλειά! Αυτό που μπορεί να πει με σιγουριά, και μια εσάνς κυνισμού, είναι ότι έχουμε καπιταλισμό και κάθε επιχειρηματίας μπορεί να κάνει ό, τι θέλει, άρα με λίγα λόγια, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων και την επιβίωση των επιχειρήσεων! Όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν». Οι υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, που έλαβαν γενναία μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, απαγορεύοντας μάλιστα τις απολύσεις, δεν έχουν καπιταλισμό κ. Θεοδωρικάκο;

Αυτό που απέφυγε να πει ο κ. Θοεωρικάκος ξεκάθαρα όταν ρωτήθηκε, είναι ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μη απολύσεις την επόμενη μέρα της άρσης του lockdown, όπως μας ενημέρωσε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Kontra Channel. Οι μόνες επιχειρήσεις οι οποίες δεσμεύονται να μην κάνουν απολύσεις για 45 μέρες, είναι αυτές που έκλεισαν με δική τους επιλογή και όχι αυτές που έκλεισαν με κρατική εντολή, που είναι και οι περισσότερες, τονίζοντας ότι πάρα πολλοί άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία, ενώ σε αρκετούς μειώνονται δραματικά οι μισθοί.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more