ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Άδωνις Γεωργιάδης: “Καπιταλισμό έχουμε, και ευτυχώς! Το κράτος εν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις”

Μετά τις κυνικές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, που όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών με την εκ περιτροπής εργασία, ανέφερε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία, λέγοντας ότι «καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν», έρχεται και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, να μας καταστήσει σαφές, με εξίσου προκλητικές δηλώσεις, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρέμβει ως προς τη νομοθετική διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων γιατί «έχουμε καπιταλισμό, ευτυχώς!».

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε, υποστηρίζοντας και τις θέσεις του κ. Θεοδωρικάκου, «στην ερώτηση αν θα παρέμβει νομοθετικά το κράτος να ρυθμίσει πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (ο Τ. Θεοδωρικάκος) απήντησε το προφανές: στο σύστημα που έχουμε, που μάλιστα λέγεται καπιταλισμός, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και ευτυχώς είναι η απάντηση».

Related posts
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Έβγαλε ολόκληρη ανακοίνωση για αυτό η Ιερά Σύνοδος: Η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών

Την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας προκάλεσαν…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Mπάμπης Παπαδημητρίου: "Το νερό στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα φθηνό"(video)- Παραχωρείται το 80% των αποθεμάτων νερού σε ιδιώτες;

Τη μεθόδευση, χωρίς καν ανοιχτή διαδικασία…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Νέα "κωλοτούμπα" Τσίπρα. Αυτή τη φορά σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης…
Read more