ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Η νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & ΝΔ ευνοεί την αδιαφάνεια

Η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) για την ακύρωση διαγωνισμού του ΥΕΘΑ, αποκάλυψε απόλυτα το μηχανισμό αδιαφανών συμβάσεων που έχει στηθεί από το 2016. Με την προσχηματική επίκληση επειγουσών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση απέκρυψε την απόφαση της ΑΕΠΠ που ελήφθη τον Φεβρουάριο. Συνέχισε να εφαρμόζει τις κατά παρέκκλιση διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να νομοθετεί καινούργιες, με αποκορύφωμα το πρόσφατο σχέδιο νόμου για το προσφυγικό. Παρά την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, με συντεταγμένο τρόπο οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν όλες τις «κατά παρέκκλιση» διατάξεις που έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία το Κίνημα Αλλαγής.

Έδωσαν έτσι τη δυνατότητα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσει σε νέες αδιαφανείς συμβάσεις, προφανώς για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» της Διαύγειας. Σήμερα, όλα, ένα προς ένα, τα επιχειρήματα του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα στον θεσμικό κατήφορο της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της διαφθοράς και να παραπέμψει κάθε δημόσια σύμβαση που συνήφθη «κατά παρέκκλιση» στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more