ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Υπόθεση “voucher αντί επιστροφή χρημάτων για τα αεροπορικά εισιτήρια”: Η Κομισιόν “αδειάζει” την κυβέρνηση

Η Κομισιόν “άδειασε” την κυβέρνηση για την παροχή υποχρεωτικών voucher από τις αεροπορικές εταιρείες προς τους επιβάτες για τις ακυρωμένες πτήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αντί για την επιστροφή των χρημάτων τους.

Σε πλήρη αντίθεση με τις οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των επιβατών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε υποχρεωτικό voucher (πιστωτικό κουπόνι) με διάρκεια 18 μηνών προς τους επιβάτες, αντί για την επιστροφή των χρημάτων τους για το εισιτήριο που έχουν πληρώσει, για περιπτώσεις ακυρώσεων που εξακολουθούν να δικαιούνται οι επιβάτες στην Ε.Ε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μ. Βεστάγκερ, και η Επίτροπος Μεταφορών, Α Βαλεάν, με αφορμή την παρουσίαση των συστάσεων για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των ταξιδιών, επισήμαναν πως τα υποχρεωτικά voucher παραβιάζουν ευθέως την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα δικαιώματα των επιβατών. Η Μ. Βεστάγκερ μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα σταλεί επιστολή προς όλα τα κράτη-μέλη, προκειμένου να γίνει σύσταση για την τήρηση της νομοθεσίας στο ζήτημα, ενώ έχει τεθεί πλέον στο τραπέζι η έναρξη των διαδικασιών επί παραβάσει.

Η ελληνική κυβέρνηση επομένως, φαίνεται πως θα αναγκαστεί να αλλάξει τη νομοθετική παρέμβαση που είχε κάνει, με άγνωστες επιπτώσεις για τους ταξιδιώτες στους οποίους επιβλήθηκαν υποχρεωτικά τα αεροπορικά voucher.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more