ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Αύξηση 62% στις εκκρεμείς συντάξεις το τελευταίο 9μηνο. 300.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι σε αναμονή.

Φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων πάτησε το υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν εκρηκτική αύξηση μέχρι και κατά 62%  στο τελευταίο εννεάμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που παρουσίασε το ΣοφοκλέουςIn.

Στο τελευταίο 9μηνο, οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά 80.622 και ξεπέρασαν πλέον τις 300.000!

Παρά την συχνή «φιλολογία» για την επίσπευση της έκδοσης των νέων συντάξεων σε ένα μήνα, τις «ψηφιακές» συντάξεις, την ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών κ.λπ. η πραγματικότητα των στοιχείων, αφενός διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας, αφετέρου είναι ζοφερή για τους υποψήφιους συνταξιούχους, οι οποίοι περιμένουν μάταια επί μήνες την έκδοση της σύνταξής τους.

Το μπλοκάρισμα της έκδοσης των νέων συντάξεων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αποσκοπεί στην συγκράτηση των δαπανών του ΕΦΚΑ καθώς, από την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων, εξοικονομείται δαπάνη ύψους 830 εκατ. ευρώ, το οποίο, φυσικά στερούνται οι υποψήφιοι συνταξιούχοι.

Δηλαδή εάν εκδίδονταν κανονικά οι καθυστερούμενες συντάξεις, η δαπάνη του ΕΦΚΑ θα αυξανόταν κατά 830 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα αύξανε το έλλειμμα του ασφαλιστικού οργανισμού.

Τα στοιχεία για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων περιέχονται στην τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που δημοσιοποιήθηκε χθες και περιέχει στοιχεία από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.

Στο εννεάμηνο αυτό, οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 80.622, ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, σε μόλις ένα τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 24.598.

Με πληροφορίες από sofokleousin.gr.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more