ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραγγίδης-Νικητιάδης: “Μη σχέδιο, το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό”

Κοινή δήλωση Γ. Φραγγίδη, Υπεύθυνου της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τον τουρισμό και Γ. Νικητιάδη, Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Το πολυαναμενόμενο από την Κυβέρνηση σχέδιο για την διάσωση του τουρισμού από την πανδημία, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του κ.Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού του, αποδεικνύεται μία απλή παράθεση ευχών και ελπίδων χωρίς κανένα σοβαρό προσανατολισμό, χωρίς καμία συγκεκριμένη στόχευση.

Η απουσία σημαντικών μέτρων, όπως η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η μείωση των τελών προσγείωσης, η δυναμική ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η αξιοπρεπής κατοχύρωση των εργαζομένων και η κατάρτιση έστω και μίας συμφωνίας με χώρα από αυτές που αναμένουμε τουρισμό, δείχνουν ότι η Κυβέρνηση, ή δεν μελέτησε σωστά, ή δεν έχει θέσει ως προτεραιότητα της την ενίσχυση του τουρισμού για το 2020.

Η σύγχυση στην τουριστική αγορά δυστυχώς επιτείνεται αφού από το περίφημο ευρωπαϊκό υγειονομικό τεστ προ 72 ωρών που ζήτησε για κάθε επισκέπτη από την Ε.Ε. ο κ. Θεοχάρης, σήμερα οδηγούμαστε στην ελεύθερη χωρίς έλεγχο προσέλευση τουριστών με δειγματοληπτικούς ελέγχους, που δεν γνωρίζει κανείς πως θα γίνονται και πως θα χρησιμοποιηθούν. Είναι προφανές, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης, είναι «μη σχέδιο».

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, όπως κάναμε στις 4 Μαϊου όταν πρώτοι απ’ όλα τα κόμματα καταθέσαμε Εθνικό Σχέδιο του Τουρισμού από την κρίση, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε θετικές προτάσεις για την διάσωση του τουρισμού μας, ευελπιστώντας ότι θα βρούμε ευήκοα ώτα από την πλευρά της κυβέρνησης, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more