ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους.

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης Κινήματος Αλλαγής

 

Από τους βασικούς άξονες του νέου πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, απουσιάζει για ακατανόητους λόγους η ένταξη των δικηγόρων στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο, παρόλο που, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, τα δικαστήρια της χώρας με κυβερνητική απόφαση θα παραμείνουν επί της ουσίας κλειστά και παρά τις ρητές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Συνέπεια της επί 2,5 και πλέον μήνες υποχρεωτικής “αναστολής” των δικηγορικών υπηρεσιών, είναι η αδυναμία χιλιάδων δικηγόρων, ιδίως των πιο αδύναμων οικονομικά, να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους!

Η συνεχιζόμενη προσβλητική και απαξιωτική για τους δικηγόρους αδιαφορία της Κυβέρνησης, γεννά πλέον εύλογα ερωτηματικά για τυχόν εξυπηρετούμενες σκοπιμότητες βίαιης εξόδου από το επάγγελμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων ανεξάρτητων δικηγόρων, με επόμενο αναπόφευκτο βήμα την υπαλληλοποίηση του κλάδου προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών σχημάτων.

Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί ριζικά με τέτοιες λογικές και θα στηρίξει σθεναρά πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και το θεσμικό κύρος των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more