ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Περιφέρεια Αττικής: Aνεβάζει κατα 65εκατ.ευρώ το κόστος για το πάρκο της παραλίας Καλλιθέας – Μοσχάτου. Αρνείται την Δημοπράτηση της επόμενης φάσης ο Πατούλης.

Εξηγήσεις για την αυθαίρετη αύξηση του κόστους του έργου της ανάπλασης του πάρκου του παραλιακού μετώπου της Καλλιθέας και του Μοσχάτου – Ταύρου ζητούν δημοτικές παρατάξεις των όμορων δήμων της Αττικής από τον Γιώργο Πατούλη, καθώς όπως καταγγέλλουν, η Περιφέρεια Αττικής αρνείται να οργανώσει τη δημοπράτηση της επόμενης φάσης του έργου, και ανεβάζει το κόστος των επικείμενων έργων κατά 65 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ύψος του τελικά να αγγίζει τα 175 εκατ. ευρώ.

Μεθοδεύσεις και κομματικές σκοπιμότητες που καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του πολυδιαφημισμένου παραλιακού μετώπου της αποδίδουν προσωπικά στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, οι δημοτικές παρατάξεις «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», κάνοντας λόγο για αυθαίρετες εκτιμήσεις που αυξάνουν κατά 65 εκατ. ευρώ το κόστος ολοκλήρωσης του έργου που θα αποκαταστήσει την ιστορική σύνδεση των δύο δήμων με την ακτή.

Όπως αναφέρουν, παρότι η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται και θα έπρεπε να προωθείται η δημοπράτηση της δεύτερης, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επιχειρεί να αλλάξει το σχέδιο για το πάρκο «σε κάτι άλλο», αυξάνοντας το συνολικό κόστος του έργου στα 175 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλεται, η Περιφέρεια δεσμεύει μόλις 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό της.

«Μετά από επίπονη διαδικασία, ξεκινά επιτέλους αυτό το έργο. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί στο σύνολο του το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει. Πραγματοποιούμε ήδη σειρά επαφών με το σύνολο των ενδιαφερομένων και ενημερώνουμε για την πορεία του έργου που έχουμε αναλάβει. Το έργο θα ολοκληρωθεί έως το Φεβρουάριο του 2019. Οι Δήμοι της Καλλιθέας και του Μοσχάτου – Ταύρου θα είναι πλέον θωρακισμένοι αντιπλημμυρικά, με πρόσβαση στην παραλία, χωρίς αποκλεισμούς και οι πόλεις θα επανενωθούν με τη θάλασσα. Η Αττική αλλάζει» δήλωνε τον Μάιο του 2017 ο τότε αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης για το έργο που ξεκινούσε με διθυράμβους και ενθουσιασμό.

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο αργότερα από την ημερομηνία ορόσημο για την παράδοση του έργου, και με ολοκληρωμένο μόλις της πρώτης φάσης του, οι καταγγελίες για τους χειρισμούς της Περιφέρειας δημιουργούν προβληματισμό και θα πρέπει πάραυτα να απαντηθούν.

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ3: Η κυβέρνηση έχει παθητική στάση στα Εθνικά και κανένα απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απο την κρίση!

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE για τη δραματική κατάσταση στο προσφυγικό με την "έξωση" χιλιάδων προσφύγων, που πήραν άσυλο, από δομές φιλοξενίας

Aκολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

E.Τσακαλώτος: "Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Και ο Νότος είναι σε δύσκολη θέση. Και στην οικονομία και στα δημοσιονομικά. Για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο ανοιχτή στο διάλογο."

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του…
Read more