ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

“Στο Μικροσκόπιο”: Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ «ψήφισε» υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι επί κυβερνήσεώς του προσπαθούσε να αντικαταστήσει τον κ Στουρνάρα από την διοίκηση της τράπεζας Ελλάδος.

Σήμερα επί ημερών ΝΔ, και τα 4 μέλη που είχε διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ, φαίνεται πως “στήριξαν” την ανανέωση της θητείας του κ Στουρνάρα. Όσοι προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ απο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να νιώθουν περήφανοι που εισχώρησαν στο κόμμα που:

– έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ηγέτη τους Αντρέα Παπανδρέου,

-πολέμησε με τόνους λάσπης και λαϊκισμό το 2009 το κόμμα που τους ανέδειξε, το ίδιο κόμμα που έλεγε πως “θα σκίσει τα μνημόνια”, θα “διώξει με τις κλοτσιές τον Στουρνάρα” , θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, θα εφαρμόσει “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” με κατώτατο μισθό 750 ευρώ, θα κάνει δημοψήφισμα για να δει η Ευρώπη τι σημαίνει Ελληνικός λαός (δημοψηφίσματα που έλεγαν αν μας αρέσει ή όχι η συμφωνία των Ευρωπαίων Εταίρων…) … 

-κυβέρνησε συντηρητικά, αγκαλιά με την Ακροδεξιά και στόχο το ξέπλυμα του Καραμανλή και της κυβέρνησής του που έφερε την εποχή των Μνημονίων στην Ελλάδα δίνοντας ψευδή στοιχεία και Ελλείμματα στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ , σε αυτούς που έκαναν “ότι περνά απο το χέρι τους” για την επάνοδο της Δεξιάς-που δεν σήκωσε κεφάλι τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ- .

Ενδιαφέρον παρασκήνιο παρουσιάζει η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην ηγεσία της ΤτΕ.  Παρά την σκωπτική ανακοίνωση και τα ειρωνικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου υπήρξαν διαφωνίες που εκφράστηκαν από τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή, του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, που θεωρούνται προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ και που ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα.

Ο ένας εκ των τεσσάρων είναι ο Θόδωρος Μητράκος, εκ των δύο Υποδιοικητών της τράπεζας ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη. Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Θόδωρου Μητράκου με τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ήταν πάντα ανέφελες καθώς οι δύο συγκρούστηκαν πολλές φορές μέσα στο Γενικό Συμβούλιο όμως συμφώνησαν σε μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα την πώληση του οικοπέδου της τράπεζας στο Π. Φάληρο. Η θητεία του Θόδωρου Μητράκου λήγει τον Μάρτιο του 2021.

Ο δεύτερος διαφωνών με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Νίκος Σκορίνης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ο οποίος στελεχώνει την Πολιτική Γραμματεία, ενώ η τριετής θητεία του στην ΤτΕ εκπνέει τον Φεβρουάριο της νέας χρονιάς.

Στο ίδιο μήκος και η Όλγα Χαρίτου σύζυγος του βουλευτή Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, η οποία από το 2017 διορίστηκε στο εποπτικό συμβούλιο  του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων καθώς και στο συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, με εξαετή θητεία. Η κα Χαρίτου και ο σύζυγος της ανήκουν στην στενή «παρέα» της Αίγινας καθώς διαθέτουν σπίτι στο νησί ενώ θεωρούνται απ τους στενούς φίλους του Αλέξη Τσίπρα.

«Ηχηρό» ναι στην ανανέωση της θητείας Στουρνάρα ακούστηκε και από τον οικονομολόγο Δημήτρη Σιδέρη, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και τοποθετήθηκε στο ίδιο Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2018.

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Καμίνης: "Να γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στον θάνατο του 27χρονου!"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ…
Read more
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν η Μελίνα επισκέφτηκε την Αγία Σοφία και άφησε "άφωνο" τον Τούρκο Υπουργό.

Η Μελίνα Μερκούρη δεν χρειάζεται “συστάσεις”.Δεν…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεγκέρογλου-Κωνσταντινόπουλος:«Αντί ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης στον τομέα του φυσικού αερίου νέα τζάκια εις βάρος του ελληνικού λαού»

ΑΝΤΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ…
Read more