ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Κεραμέως :”Αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία; Δεν έχω ακούσει κάτι!”

«Σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν έχω ακούσει αντιρρήσεις» δηλώνει η Νίκη Κεραμέως για το πολυνομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο και θεωρείται «εκσκαφέας» για την Παιδεία παρά το γεγονός ότι ακόμα και η ίδια έχει αναγκαστεί να κάνει πίσω σε σειρά βασικών διατάξεων λόγω των σφοδρών αντιδράσεων.

Μιλώντας στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Παιδείας παρά τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών απέναντι στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία υποστήριξε ότι «σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν έχω ακούσει αντιρρήσεις».

Επέμεινε ότι οι περισσότερες αντιδράσεις εστιάζουν στην αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις περίμενε.

Επιπλέον, η υπουργός είπε ότι η Τράπεζα Θεμάτων είναι βασικό εργαλείο για την αξιολόγηση των μαθητών, ενώ θα υπάρχει βαθμός δυσκολίας.

Απαίδευτο νομοσχέδιο προς ξήλωμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η υπουργός δεν «βλέπει» αντιρρήσεις στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου λίγες ημέρες πριν αναγκάστηκε να κάνει πίσω σε σειρά διατάξεων.

Τελικά, δε θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το Γυμνάσιο στο Λύκειο αλλά μόνο στην εισαγωγική βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή μόνο από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Ακόμη, δεν αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του Δημοτικού από 22 σε 24 (μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26), όπως αρχικά είχε εισηγηθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ η διάταξη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα ΕΠΑΛ αναβάλλεται για όταν θα φέρουν νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Related posts
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη χωρίς κοινή εξωτερική…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eυάγγελος Γκλάκας : "H ΠΔΣΟ στέκεται δίπλα στον αγωνα των λογιστών-φοροτεχνικών"

Το “The Socialist” επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: "Σήμερα ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέδιο για την χώρα με τον Έλληνα στο επίκεντρο."

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων…
Read more