ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλιππος Σαχινίδης για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ: “Αγωνιούσαν μόνο πώς θα χτίσουν το δικό τους πελατειακό κράτος”

Επιμέλεια του άρθρου από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπαμπούλη

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην υπουργός Οκονομικών και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κιν.Αλλ Φίλιππος Σαχινίδης στο liberal.gr και τον Φώτη Φιντικάκη στην οποία μίλησε για τις τελευταίες αποκαλύψεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σε ερώτημα σχετικά με το πως πρέπει το Κιν. Αλλ. να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ. ο κ. Σαχινίδης απάντησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγωνιούσε μόνο πώς θα χτίσει το δικό της πελατειακό κράτος και πως θα εξυπηρετήσει τα δικά της προσωπικά συμφέροντα. Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι το Κιν. Αλλ.  πρέπει να καταφέρει να πάρει πίσω τους ψήφους που έχασε, αλλά και νέους ψηφοφόρους. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν τους αποκαρδιώνουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, γιατί η πραγματική τους δυναμική θα φανεί στις εκλογές.

Στην συνέχεια ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το τί είναι αυτό που τον ανησυχεί στο μέλλον της ελληνική οικονομίας, όπου και είπε ότι όσο πιο μεγάλο είναι το έλλειμμα και η ύφεση της ελληνικής οικονομίας τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιβάρυνση του δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ. Επίσης, έκανε κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι ήταν μη αποτελεσματικά, γι αυτό και το ακριβές νούμερο της οικονομικής ύφεσης αλλάζει συνεχώς. Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει παράταση στην αναστολή των Κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Έπειτα, ρωτήθηκε για τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να φτάσουν στα “χέρια” μας, όπου και απάντησε ότι θα έρθουν δύσκολοι μήνες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ότι η ανεργία θα αυξηθεί σε επίπεδα 21-25%, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μόνο μέσω απορρόφησης χρημάτων από το ΕΣΠΑ και την εκτέλεση έργων θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδυτές και να αυξήσουμε τις εξαγωγές.

Επόμενη ερώτηση για τον Φίλιππο Σαχινίδη ήταν ποιες είναι οι άμεσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και οι αλλαγές για την επιστροφή της οικονομίας. Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κιν. Αλλ. απάντησε ότι πρέπει να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, ώστε να μην υπάρξουν μονοπωλιακές επιχειρήσεις που θα επιβάρυναν τον καταναλωτή και ότι πρέπει να αλλάξουμε πράγματα τόσο στην οικονομία μέσω της λεγόμενης “πράσινης οικονομίας” όσο και στην παιδεία και στην υγεία, για να αποφύγουμε ένα μελλοντικό lockdown.

Τέλος, ρωτήθηκε για την μορφή που θα πρέπει να έχει το νέο ΕΣΠΑ κι απάντησε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει λάθη που εξυπηρετούσαν πελατειακές σχέσεις, τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν και ότι τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να επενδυθούν με πρόγραμμα και στοχεύοντας σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και η κυβέρνηση πρέπει να καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να συζητήσει αυτή την επένδυση τον χρημάτων, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.

Πηγή: www.liberal.gr

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1 χρόνος κυβέρνηση Μητσοτάκη:Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής: "Έργα και Ημέρες της "Γαλαζιας κανονικότητας".

Mε αφορμή την “επέτειο 1 έτους” της διακυβέρνησης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H δήλωση της Φώφης Γεννηματά για τον 1 χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ

Το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει ειδική ενημέρωση που θα…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το Υπ. Οικονομικών αποδέχθηκε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ να εντάξει τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις στους δικαιούχους μικροπιστώσεων»

Ανακοίνωση του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών…
Read more