ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, πάνω απο 40 στις “πύλες εισόδου”. Που εντοπίστηκαν;

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 363412 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5894 (1.6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 39444 (10.9%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 78 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.

Διασπορά

Από το σύνολο των 60 κρουσμάτων, τα 40, όπως αναφέραμε επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ:

-2 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

-1 κρούσμα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

-7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Ανησυχία επικρατεί στις Αρχές μετά και τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε τουρίστες, οι οποίοι ελέγχθησαν στον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 29 τουρίστες που είχαν εισέλθει στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, μετά και την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

"Φιλότιμο": Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το επικαλείται. Ξέρει τι σημαίνει όμως;

Γράφει η Χριστίνα Ψωμοπούλου. Ακόμα ένα…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη": Η "πεμπτουσία" του "νεοφιλελευθερισμού" σε 118 σελίδες

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση το Σχέδιο…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο της Ευρώπης-International Press Institute: "ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση "παραμερίζονται" από κρατικά κονδύλια!"

Το παρατηρητήριο της ελευθερίας του Τύπου, υπό την…
Read more