Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αλαλούμ” και “ακραίες φωνές της Δεξιάς” με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο – Στην Βουλή πάει το θέμα το ΠΑΣΟΚ

Published

on

Μάρτυρες μίας ακόμη κυβερνητικής παλινωδίας υπήρξαμε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα γεγονότα με τους πρόσφυγες στον Έβρο.Ο επι πολλές ημέρες εγκλωβισμός προσφύγων σε νησίδα του ποταμού Έβρου έφερε στην επιφάνεια ξανά το χυδαίο πρόσωπο της ακροδεξιάς ρητορικής.

Επι ημέρες φιλικά προσκείμενοι προς την κυβέρνηση λογαριασμοί στα social media επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα με ειρωνικό τόνο αναφερόμενοι σε “ανύπαρκτους νεκρούς” και  “νεκρανάσταση”.

Βέβαια πολλοί απο αυτούς αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν ή να αρχίζουν να σβήνουν τις δημοσιεύσεις όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός 5χρονου κοριτσιού από το στόμα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Το ανθρώπινο δράμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα για κάποιους είναι προς χρήση για την επίτευξη μικροκομματικών σκοπών .

Ένα δείγμα από το “αφήγημα” που έτρεξε στα social media: (Αναρωτιόμαστε όμως, από που απορρέει η κοινή συνισταμένη όσων διαβάζουμε;) 

Advertisement

Και ακόμα πολλά…

Το ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις και φέρνει το θέμα στην Βουλή.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση του Κινήματος να πάει το θέμα των προσφύγων στον Έβρο στην Βουλή.

Advertisement

“Το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής.” τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής προτίθεται να θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 Σύροι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών.

Η φύλαξη των συνόρων και η παράλληλη απαρέγκλιτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ουσιαστική αποτροπή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η δίκαιη κατανομή στην φιλοξενία των αιτούντων άσυλο και προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να αποτελούν τα συστατικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Advertisement