“Αναταραχές” στη ΝΔ για την “Ελληνικός Χρυσός”: Βαγιωνάς: “Θα είμαι πρώτος στις διαδηλώσεις ενάντια στην εφαρμογή της σύμβασης”

Βαγιωνάς «Θα είμαι πρώτος στις διαδηλώσεις ενάντια στην εφαρμογή σύμβασης για την επιφανειακή εξόρυξη»

 

Κόκκινες γραμμές έβαλε ο βουλευτής της Χαλκιδικής με την Νέα Δημοκρατία Γιώργος Βαγιωνάς όσον αφορά τη σύμβαση συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», μιλώντας στην εκπομπή «Μας αφορά» με τον Γιάννη Μαγκριώτη. 

Οι κόκκινες γραμμές του κ. Βαγιωνά αφορούν αρχικά την επιφανειακή εξόρυξη και ο ίδιος επεξηγεί «Όταν μιλάμε για επιφανειακή εξόρυξη που θα αρχίζει από τις Σκουριές και θα φτάνει στην Ολυμπιάδα δηλαδή χιλιόμετρα που θα έχουν βάθος μέχρι 270 χλμ με αποτέλεσμα να γίνει ένα τεράστιο φαράγγι που θα επηρεάζει και την υγεία των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή εξαιτίας του αμιάντου και του χαλαζία δε μπορώ να το δεχτώ», τόνισε ο κ. Βαγιωνάς αναγνωρίζοντας το μεγαλύτερο κόστος της υπόγειας. Μάλιστα τόνισε πως θα είναι πρώτος στις διαδηλώσεις ενάντια στην εφαρμογή σύμβασης για την επιφανειακή εξόρυξη. 

Η δεύτερη κόκκινη γραμμή αφορά την κατάργηση του 90% των εργαζομένων να είναι από τον δήμο Αριστοτέλη. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνει λόγο για εγκληματική συμφωνία σε βάρος του περιβάλλοντος καθώς «έχει δύο τουλάχιστον πεδία σοβαρών παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενώ υπάρχουν επίσης, σοβαρά προβλήματα παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων. Άρα παραβιάζεται η συνθήκη της Ε.Ε. και ειπιδιώκουμε να γίνει ευρωπαϊκός έλεγχος» τόνισε ο κ. Φάμελλος. 

Ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης εξηγεί πως «ψηφίσαμε σαν κόμμα θετικά επί της αρχής διότι πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει η μεταλευτική δραστηριότητα στη χώρα. Ωστόσο, ψηφίσαμε απόλυτο και ξεκάθαρο όχι στη σύμβαση και σε αυτά τα οποία έφεραν να ρυθμίσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ