Απ.Πάνας: Το Υπουργείο Ναυτιλίας επανεξετάζει την αναβάθμιση του Β΄ λιμενικού τμήματος Ν.Μουδανιών σε λιμεναρχείο

Με ανάρτηση του στα social media ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.Απόστολος Πάνας κάνει αναφορά για την απάντηση του Υπ.Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο ερώτημα του για την αναβάθμιση του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης σε Λιμεναρχείο.

 

Η ανάρτηση του κ.Πάνα:

Απάντηση στην Ερώτησή μου με αριθμ. πρωτ.: 5240/17-05-2022 έλαβα, στην οποία αιτήθηκα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναβάθμιση του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης σε Λιμεναρχείο.
➡Στην Απάντησή του ο Υπουργός μου αναφέρει, πως τίθενται συγκεκριμένες παράμετροι υπόψη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ), ώστε να εκδοθεί σχετική γνωμοδότηση, ενώ το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αποφάσισε την επανεξέταση του αιτήματος αναβάθμισης του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κ.Λ. Θεσσαλονίκης με έδρα τα Νέα Μουδανιά σε Λιμεναρχείο.
➡Μάλιστα τονίζει, πως η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται στο στάδιο της περαιτέρω εξέτασης του θέματος και συλλογής των απαραίτητων στοιχείων, τα οποία ακολούθως θα τεθούν υπόψη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού.
✔Στην Απάντησή του το Υπουργείο Ναυτιλίας αποδέχεται την πρότασή μου και δεσμεύεται να εξετάσει περαιτέρω το αίτημα για την αναβάθμιση του Β΄ Λιμενικού Τμήματος των Ν. Μουδανιών σε Λιμεναρχείο.
✔Θα παρακολουθώ την εξέλιξη του ζητήματος, συμβάλλοντας στην ουσιαστική στήριξη των αναγκών της Χαλκιδικής και των πολιτών της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ