“Έκπτωτη” η “Swiss-Med” – “Κυβερνητικό φιάσκο” με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα self-test

Σε φιάσκο οδηγήθηκε η περιβόητη ανάθεση της προμήθειας self tests στην εταιρία Swiss Med από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ!

Πρόκειται για την εταιρία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες

Η εταιρία είχε κερδίσει δύο αναθέσεις για συνολικό αριθμό 6 εκατ. self test έναντι ποσού που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία αποφασίστηκε να πουληθεί αμέσως μετά την ανάθεση της παραγγελίας, ενώ η μεταβίβασή της ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου, μια ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για παράδοση των τεστ.

Βράδυ Σαββάτου, στις 19:37, η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ!

Πρόκειται για την εταιρία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες!

Πρόκειται για την εταιρία-φάντασμα που απασχόλησε τον Τύπο, καθώς η εταιρία δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στον χώρο και φέρεται να μην έχει σχέση με το αντικείμενο το διαγωνισμού…

Το έγγραφο όπως “ανέβηκε” στο “Διαύγεια”: 

Swissmed

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ