“Κραυγή αγωνίας” των επιστημονικών φορέων της χώρας -Επιστολή στον Κ.Μητσοτάκη

Τι δήλωσε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι 9 επιστημονικοί φορείς της χώρας, τον καλούν να πάρει μέτρα ουσίας στην στήριξη των επιστημόνων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την συνεχιζόμενη πανδημική κρίση

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: “ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ”

Ο κλάδος των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών απασχολεί στη χώρα μας πάνω από 350.000 οικογένειες. Κλάδος με σημαντική συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, και δυστυχώς, όπως και πολλοί άλλοι, με τεράστια προβλήματα και ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, λόγω της πανδημίας, στην επαγγελματική και οικονομική κατάσταση των επιστημόνων.
Με τη δεύτερη φάση της πανδημίας να εντείνει πολλαπλασιαστικά τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, η στήριξη της κυβέρνησης παραμένει ανεπαρκής. Με την επιστρεπτέα προκαταβολή να φτάνει μόνο σε ένα μικρό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, το χορήγημα των 400 ευρώ από το Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ να μην έχει καταβληθεί ακόμα, και το μοναδικό βοήθημα μέχρι στιγμής να περιορίζεται στη μείωση κατά 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης τεσσάρων μηνών, οι Επιστημονικοί Φορείς της χώρας, με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό, επισημαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι, πλέον, σε δραματική οικονομική κατάσταση, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου βιοπορισμού τους.
Η αυτονόητη στήριξη των πληττόμενων από την πανδημία κλάδων, δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια στις τόσο δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε. Και, φυσικά, η κραυγή αγωνίας των 9 Επιστημονικών Φορέων της χώρας, για τους κλάδους τους, τους επαγγελματίες, αλλά και τους εργαζόμενους αυτών, δεν μπορεί να υποβαθμίζεται, σε βάρος της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, αλλά και σε βάρος της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
Ακολούθως, η κοινή επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, προς τον Πρωθυπουργό, εν αναμονή φυσικά της ανταπόκρισης της κυβέρνησης, που διακηρύσσει άλλωστε ως πάγια θέση της, την ανάγκη στήριξης όλων των πληττόμενων κλάδων της οικονομίας.

 

Δείτε την ανάρτηση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη ΕΔΩ

 

 

 

Διαβάστε την Επιστολή ΕΔΩ

Koini Epistoli Epistimonikon Foreon Pros Ton Kyrio Prothypoyrgo 12.2.2021

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ