ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Love Story Μέρος Β: ΝΔ-Ακροδεξιά, που πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής;

Η  Νέα Δημοκρατία διέγραψε στη μεταπολίτευση μια πολιτική πορεία ανανέωσης σε σχέση με την προδικτατορική Δεξιά, για να καταλήξει – μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ηγεσία του κόμματος – στην πιο συντηρητική πτέρυγα της ομάδας των λαϊκών κομμάτων της Ευρώπης. Η εξέλιξη αυτή, που έχει περιθωριοποιήσει πολιτικά την κεντροδεξιά της τάση, είναι αποτέλεσμα και της υποστήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης από τους συνυποψηφίους του Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα,  ώστε να υπερισχύει του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ακραίοι νεοφιλελεύθεροι είναι βέβαια και οι Βορίδης και Γεωργιάδης που εκφράζουν την ακροδεξιά του εθνικού διχασμού και της θεσμικής θωράκισης / ανατροπής δημοκρατικών θεσμών ώστε να αποκλειστεί η επάνοδος της αριστεράς στην κυβέρνηση, όπως δηλώνουν

Το Μάρτιο του 1985, όταν ο Μιχαλολιάκος αποχώρησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νεολαίας της Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως (ΕΠΕΝ) που είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, στη θέση του διορίστηκε ο Βορίδης, γνωστός από τη δράση του στους Ελεύθερους Μαθητές.

Στις 14 Μαρτίου 1985 ο Βορίδης διαγράφεται παμψηφεί από το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής  λόγω φασιστικής δράσης. Είχε προηγηθεί αιματηρή επίθεση των ΕΠΕΝιτών στη Νομική με στιλέτα και λοστούς.  Ενδεικτική της δράσης του είναι και το πρωτοσέλιδο των Νέων στις 13 Μαρτίου 1985 με τίτλο «Επίθεση Φασιστών», που περιγράφει επεισόδια της ΕΠΕΝ στα Εξάρχεια. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες επιτέθηκαν εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία στα Εξάρχεια, μετά τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά στο Πολυτεχνείο. Εκεί τον συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός με δερμάτινο μπουφάν και τσεκούρι ανά χείρας.

Την επόμενη δεκαετία επιστρέφει στην πολιτική ως επικεφαλής του «Ελληνικού Μετώπου» που εκφράζει τον επιθετικό λόγο μιας «σύγχρονης ακροδεξιάς». Συμμαχεί με τον πατέρα Πλεύρη και αναλαμβάνει διεθνείς πρωτοβουλίες με τον ακροδεξιό Γάλλο Ζαν Μαρί Λεπέν. Εκφράζει την άποψη για «τη Σκύλλα του φιλελευθερισμού και τη Χάρυβδη του μαρξισμού». Βρίσκεται στα ίδια ψηφοδέλτια με μέλη της Χρυσής Αυγής όταν κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής στην «Πρώτη Γραμμή», το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Κ. Πλεύρη που είχε συμμαχήσει με τη Χ.Α.

Περνά στο ΛΑΟΣ και εκλέγεται το 2007 βουλευτής Αττικής. Επανεκλέγεται το 2009. Ορίζεται υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου όπου συμμετέχει το ΛΑΟΣ. Διαγράφεται από το κόμμα αυτό λόγω υπερψήφισης του δεύτερου μνημονίου και εντάσσεται στη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέγεται βουλευτής το 2012 και το 2014 διορίζεται υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στις 22 Αυγούστου 2018 δηλώνει :

Η τραγωδία που ζούμε τα 4 τελευταία χρόνια τελειώνει σύντομα και αφήνει μόνο ένα καλό : όλοι κατάλαβαν τι είναι η Αριστερά, πόσο καταστρεπτικές και αναχρονιστικές είναι οι ιδέες της. Γι’ αυτό ο λαός μας θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρχει ποτέ ξανά αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φοίτησε στο Δημοτικό και το Λύκειο της Νέας Ερυθραίας και στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μετά στους «Νέους Ορίζοντες», οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης. Πολιτεύτηκε με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, στο οποίο εντάχθηκε το 2003 και εκλέχθηκε βουλευτής της Περιφέρειας Αθηνών  στις εκλογές 2007 και  2009. Το 2011 ορίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το 2012 προσχώρησε στη ΝΔ μετά από τη διαγραφή του από το ΛΑΟΣ επειδή υπερψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος. Το 2013 ορίστηκε υπουργός Υγείας στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το 2014 κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015  επανεξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ. Έλαβε μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες για τη θέση του προέδρου και στο δεύτερο γύρο υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι γνωστός για τις αντιδραστικές του απόψεις σε θέματα δικαιωμάτων, τις οποίες προπαγανδίζει από τηλεοράσεως και με βιβλία εξ αντιγραφής ή πρωτότυπα, απερίγραπτου επιστημονικά περιεχομένου. Υποστηρίζει, επίσης, το αντισημιτικό βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Εβραίοι : όλη η αλήθεια». Έχει δηλώσει ότι δεν υπήρξαν θύματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Διακρίνεται για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις και την ξενοφοβική του προπαγάνδα. Αντέδρασε στη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στον Ελαιώνα – ευτυχώς η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί.

Η σύγκρουση με τη νέα Δεξιά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Νέα Δημοκρατία ανέκαμψε με όχημα την Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αγαστή σύμπνοια με το ακροδεξιό κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας και την ομολογημένη επιθυμία διάλυσης της γειτονικής βαλκανικής χώρας (τζάμπα μάγκες σε πιο αδύναμες χώρες, πειθήνιοι στους ισχυρούς πάτρονες) στήριζε συλλαλητήρια και πάσης φύσεως επιθετικές εκδηλώσεις όπου τον τόνο έδιδαν η ακραία εθνικοφροσύνη και η παραχάραξη της ιστορίας που πλήγωσε βαριά τους λαούς εκατέρωθεν των συνόρων.

Οι δηλώσεις Πολύδωρα

Ο κ. Πολύδωρας σε συνέντευξή του στον Real fm, μια μέρα μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΝΔ και αγνοώντας τις αρνητικές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά για τη Χρυσή Αυγή και το χαρακτηρισμό ναζιστές που προέταξε ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως χρειάζεται μια ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα και απάντησε καταφατικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή.

«Αμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά, εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» ανέφερε αρχικά ο Βύρων Πολύδωρας για να δεχθεί τη διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου που προκάλεσε την απάντησή του που βάζει «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό.

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο κ. Πολύδωρας απάντησε:«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του συντάγματος της Βαϊμάρης.

Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;

Οσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Αρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάστασή μας;»

ια ακόμη απόδειξη για την απομάκρυνση ενός μεγάλου μέρους της ΝΔ από το μεσαίο χώρο και το «σφιχταγκάλιασμά» του με την ακροδεξιά ήρθε πριν από λίγες μέρες με τη συμμετοχή βουλευτών του κόμματος -για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια- στο μνημόσυνο του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη.

Πρόκειται για μια εκδήλωση εμφυλιοπολεμικού μίσους της Ακροδεξιάς, όπου είθισται να τιμώνται τα «θύματα των αιμοσταγών κομμουνιστών» και στην οποία δίνουν μαζικό παρών στελέχη της Χρυσής Αυγής (κι όχι μόνο). Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που βουλευτές της ΝΔ έδωσαν παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν το 1999.

Ήταν η εποχή  που -επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή και με την πολιτική απόφαση του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας πως το κόμμα δεν συνομιλεί με τα άκρα- οι βουλευτές της συντηρητικής παράταξης έπαψαν να εμφανίζονται στου Μακρυγιάννη, στο Γράμμο, στο Βίτσι και στον Μελιγαλά.

Από τότε και μέχρι σήμερα η γραμμή τηρήθηκε  με μοναδικές «παρασπονδίες» την αποστολή στεφάνων στο μνημόσυνο του Μακρυγιάννη, με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά του Θάνου Πλεύρη το 2014 και του Πάνου Παναγιωτόπουλου το 2012.

Την Κυριακή που μας πέρασε, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν να δηλώσουν παρών το παρών στην παραδοσιακή εκδήλωση μίσους της ελληνικής Ακροδεξιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ακροδεξιά ΜΜΕ στο φετινό μνημόσυνο και ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής παρόντες ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθηνών), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία) και Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα). Μάλιστα, όπως σημειώνεται στα ρεπορτάζ, τα στελέχη της ΝΔ φέρεται να αποδοκιμάστηκαν από μερίδα των συγκεντρωμένων, χωρίς αυτό να αλλοιώνει την πολιτική ουσία της παρουσίας τους σε μια τέτοια εκδήλωση.

Οι δηλώσεις Μπαλτάκου:

«Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δεν είχε επικρατήσει η άποψη Γεωργιάδη και Σαμαρα στη ΝΔ φανταστείτε τι θα γινόταν αυτή τη στιγμή στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν καλό μόνο στο κόμμα της ΝΔ αλλά έκαναν καλό γενικότερα»