ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Μαραντόνα “μάλωσε” τον Πάπα: “Λέει η εκκλησία πως νοιάζεται για τα παιδιά και οι στέγες της είναι από χρυσάφι!”

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου , ο Αργεντίνος “Θεός”, Ντιέγκο Μαραντόνα είπε κάποτε ότι απομακρύνθηκε από την καθολική εκκλησία αφού απογοητεύτηκε με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β ‘.

Maradona Wallpaper posted by Ryan Walker

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στην ηλικία των 60 ετών σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, επισκέφθηκε το Βατικανό το 2000. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνη την εποχή, ο Μαραντόνα αναστατώθηκε όταν κατάλαβε πως ο Πάπας δεν θα το δώσει ροζάριο για προσευχή.

Αργότερα, είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν αηδιασμένος με τις χρυσές οροφές στο Βατικανό, λέγοντας ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ‘πρέπει να τους «πουλήσει» αν ήθελε να βοηθήσει τους φτωχούς.

“Έχω πάει στο Βατικανό και έχω δει τις χρυσές οροφές. Και μετά ακούω τον Πάπα να λέει ότι η Εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Λοιπόν; Πουλήστε τα ταβάνια, φίλε!”

O Μαραντόνα επισκέφτηκε τον Πάπα Φραγκίσκο το 2016 για φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου και μετέδωσε ένα παρόμοιο μήνυμα στους δημοσιογράφους.

«Πήγα στο Βατικανό και είδα αυτή τη χρυσή στέγη. Και είπα στον εαυτό μου πώς θα μπορούσε κάποιος να ζήσει με μια χρυσή στέγη και μετά να πάει σε φτωχές χώρες και να φιλήσει τα παιδιά με γεμάτη  την  κοιλιά του..  «Σταμάτησα να πιστεύω», είπε ο Μαραντόνα, σύμφωνα με την El Pais.

Κατά την επίσκεψή του στον Πάπα Φραγκίσκο, ο Μαραντόνα είπε ότι η πίστη του είχε αποκατασταθεί.

«Είχα απομακρυνθεί από την Εκκλησία, αλλά ο Φρανσίσκος με έφερε πίσω», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον El Pais.

Ο Μαραντόνα είχε αποκαλέσει τον εαυτό του «τη φωνή του χωρίς φωνή» και «εκπρόσωπο» του λαού. . .