Μιχάλης Κριθαρίδης: “Η απόφαση του κ. Κικίλια να επιστρατεύσει ορισμένους μόνο ιδιώτες γιατρούς ήρθε πολύ αργά και είναι πολύ «λίγ绨

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Ένα χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε σήμερα να επιστρατεύσει ορισμένους μόνο ιδιώτες γιατρούς, τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι δραματική.

Οι γιατροί εύλογα ψέγουν τον κ. Κικίλια που τόσο καιρό η Κυβέρνηση δεν έκανε μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που ωστόσο αποτελούσε συνειδητή εγκληματική πολιτική επιλογή, όπως αποδεικνύεται τώρα από τα μακάβρια αποτελέσματα της. Ακόμα και τώρα η Κυβέρνηση επέλεξε τον «εύκολο» δρόμο, αντί της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών μη τυχόν και θιγούν τα συμφέροντα των φίλων της των κλινικαρχών.

Πρέπει να σταματήσει όμως να παίζει με τις ζωές και την υγεία των πολιτών, επιτάσσοντας τώρα στην Αττική τις ιδιωτικές κλινικές μαζί με το προσωπικό τους ώστε να αποσυμπιεστεί το ΕΣΥ, εντάσσοντας στον εθνικό υγειονομικό σχεδιασμό τον ιδιωτικό τομέα υγείας και προχωρώντας σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών. Όσο δεν το κάνει αποδεικνύει πως δεν είναι απλώς ανεύθυνη, είναι εγκληματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ