ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aλέξης Τσίπρας στο “κάδρο των ευθυνών” του.

Του Άγγελου Γαβρή-Αρχισυντάκτη “The Socialist”.

Eδω και καιρό σωρεία αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων, έφεραν στην επιφάνεια το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο των “αρμών της εξουσίας” -όπως ο ίδιος ο Α.Τσίπρας είχε πει πριν καιρό- και την δημιουργία ενός “παρακράτους” που στόχο είχε όχι μόνο τον έλεγχο μα την παραπλάνηση των ψηφοφόρων και την στόχευση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Η υπόθεση Νovartis εξελίχθηκε σε “σκευωρία Novartis” που φέρεται να έχει ενορχηστρωθεί από ένα ευρύ παραδικαστικό κύκλωμα
  • Οι συνομιλίες “Μιωνή-Παππά” που ήρθαν στην επιφάνεια απο δημοσιεύματα, έχουν περιεχόμενο που μιλά ανοιχτά για “Ατζέντες” και “μαγαζάκια”
  • Οι πρόσφατες αποκαλύψεις Καλογρίτσα φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον Ν.Παππά-Υπερυπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται ως εκ των “ενορχηστρωτών” για το περιβόητο ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες και σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις Καλογρίτσα στο “Πρώτο Θέμα”, ο ίδιος χρησιμοποιήθηκε ως “λαγός” για την φερόμενη ως διεκδίκηση μιας εκ των τηλεοπτικών αδειών.

Είναι κι άλλα πολλά και δυσοίωνα για τον ΣΥΡΙΖΑ όσα φαίνεται να έρχονται στην επιφάνεια ή να “διαρρέουν” μέσα από ΜΜΕ και αυτό σημαίνει δύο πράγματα: 

  • “Όπου καπνός, σίγουρα υπάρχει φωτιά”-αυτό λέει η πάνσοφη λαϊκή ρήση των προγόνων μας και φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρείται ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην γνωρίζει τίποτα απο όλα όσα επιστήθιοι φίλοι και υπουργοί του έπρατταν “κάτω απο την μύτη του”. Υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες απο τον Πρόεδρο του Κόμματος και τότε Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος αντί να φέρει αντεπιχειρήματα και να “στριμώξει στην γωνία τους υβριστές του” ακολουθεί 2 εντελώς αποκλίνουσες μεταξύ τους τακτικές:

Α) Την τακτική του επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού -Μιλώντας για “βρώμικο 89” και προσπαθώντας να “Παπανδροποιήσει” όσο περισσότερο γίνεται τον εαυτό του. Τακτική που γύρισε “μπούμερανγκ” στον ΣΥΡΙΖΑ που ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ τότε , “έσυρε” τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο παρέα με τον πατέρα του “μεσσία” Κυριάκου Μητσοτάκη της σύγχρονης ΝΔ. Το χουμε “ξαναδεί το έργο δηλαδή”.

Β)Την τακτική του άλλου “ειδώλου” του ΣΥΡΙΖΑ- “Κωστάκη” Καραμανλή:  Η γνωστή τακτική σε όλους “μούγκα στη στρούγκα”. Δεν μιλώ, δεν αναφέρω τίποτα, περιμένω να ξεχαστεί και κάνω δηλώσεις  ενότητας και “σκευωρίας vol.2” σε συνέδρια και συμβούλια του “υπο διάλυση μαγαζιού μου”, του ΣΥΡΙΖΑ .

  • Σε άλλη διάσταση του θέματος: Φαίνεται πως η “επιδότηση των ΜΜΕ” για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η περιβόητη “Λίστα Πέτσα” που ακόοοοομα δημοσιεύεται με όρους διαφανείς και λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα, τα ακριβή ποσά που δόθηκαν, “έπιασε τόπο” και η ΝΔ κάνει “cash out” με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που “πλήττουν” τον άμεσο πολιτικό του αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ – μα όχι τον Αλέξη Τσίπρα(!)-

Είναι σαφές πως το θέμα “ΣΥΡΙΖΑ” οφείλει να ανιχνεύσει και μιλώντας σε σύγχρονους όρους- να ιχνηλατήσει- τα εμπλεκόμενα πρόσωπα η Δικαιοσύνη. Μια Δικαιοσύνη που οφείλει να είναι αδέκαστη για να κερδίσει την μάχη απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό και τα στελέχη που την απαρτίζουν σε επίπεδο υψηλής εκπροσώπησης. Μια Δικαιοσύνη που “δεν καταλαβαίνει” απο επιδοτήσεις και απο κυβερνήσεις και να “φτάσει στο μεδούλι” της υπόθεσης.

Υ.Γ1: Ο μόνος που μίλησε με καλά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα σε πρόσφατη συνέντευξή του είναι ο … Πάνος Καμμένος

Υ.Γ2: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει συνειδητά να μην “στοχοποιήσει” τον Α.Τσίπρα, εμπλέκοντάς τον  σε όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας-παράξενο δεν νομίζετε;