Πληθώρα Δράσεων κατά των Ναρκωτικών απο την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης

Μια πληθώρα δράσεων ετοιμάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους σύμφωνα με ανακοίνωση στα social media της τοπικής οργάνωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους! ✋
Στην περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πολλές κεκτημένες πολιτικές αξίες και δικαιώματα απειλούνται και υποχωρούν.
Είναι βέβαιο ότι οι πρώτοι που πλήττονται ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επιδόματα που αφορούσαν αυτές τις ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καταργούνται. Οι θέσεις εργασίας έχουν γίνει δυσεύρετες, το κόστος επιβίωσης αποτελεί καθημερινό εφιάλτη για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, άστεγοι, άτομα με συννοσηρότητα (χρήστες ουσιών καθώς και ψυχιατρικά ασθενείς), άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, οροθετικοί και άλλοι.
Η Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών, έρχεται να μας θυμίζει ακριβώς αυτήν την ανάγκη που έχει η κοινωνία να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει τους συμπολίτες μας οι οποίοι βιώνουν καθημερινά έναν Γολγοθά εξαιτίας των εξαρτήσεων.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, προγραμματίζει τις εξής δράσεις:
➖ Επίσκεψη και συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ την Τρίτη 28-6-2022 στις 12:30 στην Β΄ Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, μία μονάδα που είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα σε σχέση με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό.
➖ Προγραμματισμός επισκέψεων σε όλα τα υπόλοιπα Δημόσια Θεραπευτικά Προγράμματα της πόλης όπως το ΚΕΘΕΑ και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
➖ Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας με την συμμετοχή Εξειδικευμένων Επιστημόνων, Στελεχών του τομέα αντιμετώπισης του προβλήματος των Ναρκωτικών και επανενταγμένων πρώην χρηστών ουσιών.
➖ Συζητήσεις με μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, με σκοπό την ανάδειξη προτάσεων για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των μελών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκη, δεσμεύεται για τη συνεχή και διαρκή παρουσία δίπλα στα κοινωνικά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες της πόλης μας.
#ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ