ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Η ρητορική της “ακροδεξιάς” στα ψηφοδέλτια της ΝΔ!

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής -Επιμέλεια-Έρευνα, Δημήτρης Μπαμπούλης:

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το ποιός “αβάνταρε” την Χ.Α περισσότερο: Σε αυτό το θέμα που θα διαιρεθεί σε 2 ίσα μέρη, θα διαπιστώσετε πως οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την ΝΔ όσο και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που επέλεξε να συγκυβερνήσει μάλιστα, με ένα κόμμα όπως οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Να ξεκαθαρίσουμε εκ προοιμίου το εξής: Η Ακροδεξιά και οι Νεο-Ναζί αν και έχουν κοινό ιδεολογικό πυρήνα έχουν διαφορές “στις λεπτομέρειες” διαφορές που είναι εξίσου απαράδεκτες για το Δημοκρατικό πολίτευμα και επικίνδυνες για την κοινωνία. Δεν θα είναι αναληθές το γεγονός πως αν μιλήσει κανείς μαζί τους και κληθούν να ψηφίσουν εκ των κομμάτων της Βουλής- ΠΑΝΤΑ θα επιλέγουν την Δεξιά! 

Χωρίς να έχουμε την διάθεση να εντείνουμε το διχαστικό κλίμα που προσπαθούν να επιβάλλουν ξανά, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε χρέος απέναντι στον ενημερωμένο και όχι φανατισμένο πολίτη να αποδώσουμε “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στον φτηνό λαϊκισμό και τις διχαστικές στρατηγικές να πάρουν τον έλεγχο μιας κοινωνίας που 10 χρόνια αργότερα, δεν “κοιμάται όρθια” και γνωρίζει τον ρόλο του καθενός. Και αυτού που οργιζόταν σε πλατείες. Και αυτού που κυβέρνησε πατώντας πάνω στην επικοινωνιακή πολιτική των πλατειών. Και στο τέλος, και των 2 που είχαν ένα κοινό στόχο. Την κατάληψη της εξουσίας με κάθε κόστος.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Τα “Πρόσωπα” της ΝΔ και η ρητορική της ακροδεξιάς:

 • Αντώνης Σαμαράς-Τάκης Μπαλτάκος: Πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ – Γενικός Γραμματέας κυβέρνησης Σαμαρά

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε τον Τάκη Μπαλτάκο στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και ως γνωστόν η εμπιστοσύνη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για μία τέτοια τοποθέτηση σε μία από τις πιο κρίσιμες θέσεις της κυβέρνησης. 

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι ιδεολογικές πολιτικές καταβολές του Αντώνη Σαμαρά δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του δηλωμένου «αντικομμουνιστή» Τάκη Μπαλτάκου .

 • Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος, ο οποίος το 1982 έδινε το παρόν στις εκδηλώσεις μίσους τον Μελιγαλά, όπου συμμετέχει κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή.
 • Ο ίδιος είναι που από την εποχή της «Πολιτικής Άνοιξης» είχε στενούς συνεργάτες από τον χώρο της ακροδεξιάς όπως ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, εκδότης σήμερα της χουντικής και φιλοχρυσαυγίτικης εφημερίδας «Στόχος».
 • Το 1997, ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτιζε ως «πολυσήμαντο» γεγονός την ίδρυση του ακροδεξιού think tank «Δίκτυο 21», στο οποίο συμμετείχε ο βασικός πυρήνας των συνεργατών του και κυρίως το alter ego του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
 • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι εκείνος, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής του ξένου Τύπου για το ακροδεξιό περιεχόμενο της πολιτικής και κυβερνητικής ατζέντας.
 • Το 2019, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την “έκπληξη” φερόμενος να υιοθετεί μέρος της πολιτικής ατζέντας της ακροδεξιάς:
 • Άδωνις Γεωργιάδης: Αντιπρόεδρος ΝΔ

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, φέρεται στο παρελθόν – το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του, να έχει δηλώσει πως “δεν έχει και ούτε θα ήθελε να έχει ποτέ σχέση με αυτό το ιδεολογικό τσίρκο που λέγεται ΝΔ” , ενώ ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί με τα πιο τρυφερά λόγια στον γωνστό υμνητή της Χούντας και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κ.Πλεύρη. Στο video που ακολουθεί, ένα “ποτ πουρί” Άδωνι Γεωργιάδη, ενδεικτικό του θέματός μας..

 • Μάκης Βορίδης – Βουλευτής ΝΔ- Πρώην Υπουργός.

Μάρτιος 1985: Ο φοιτητής, τότε, Μάκης Βορίδης διώκεται από την Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως φασίστας. Ποιοι είχαν πρωτοστατήσει στην εκδίωξή του; Οι φοιτητές της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Από την χουντική ΕΠΕΝ, στο δικό του κόμμα, στο λεπενικό «Ελληνικό Μέτωπο» και από εκεί στο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και έπειτα στην ακροδεξιά του Σαμαρά. Ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είναι συνεπής στον ρόλο του: Σφοδρός πολέμιος της Αριστεράς και συνοδοιπόρος των συμφερόντων, δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Σε ένα εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα παραλήρημα, ο Μάκης Βορίδης, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπανδρέου για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και αποκάλυψε τον στόχο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά: Την ανακοπή, για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται παρασιτικά σε βάρος του ελληνικού λαού, της πορείας της Αριστεράς προς την εξουσία.

 • Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Βουλευτής ΝΔ

Ένα πρόσωπο που από πάντα προκαλούσε. Επιθυμούσε διακαώς να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πρόσφατα ο ίδιος δήλωσε πως “είμαι ο μεγαλύτερος αντι-ναζιστής που υπάρχει” και συμφωνούμε σε αυτό. Ουδέποτε “έφυγε η γλώσσα” προς τους Νεοναζί. Ωστόσο οι προκλητικές δηλώσεις του, “θυμίζουν” την ρητορική του λαϊκισμού της ακροδεξιάς… “Ράκος ο Ρουπακιάς”, “Τραμπούκοι” στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, “λυτή” η μητέρα Φύσσα. Αυτό δεν είναι μάχη προς την ακροδεξιά, αυτό είναι φιλικό χτύπημα στην πλάτη…

Στην Πλατεία Βικτωρίας ήταν ο μόνος πολιτικός εκπρόσωπος σε μια συγκέντρωση με καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα. Το γεγονός πως ο καταδικασμένος Η.Κασιδιάρης για σύσταση και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ήταν στην ίδια πλατεία, σημαίνει πολλά.

 • Μπάμπης Παπαδημητρίου -Βουλευτής ΝΔ

Ένας ακόμη Δημοσιογράφος που προέρχεται από ίδιο δημοσιογραφικό όμιλο, έχει κάνει την γνωστή δήλωση On air για μια “σοβαρότερη Χρυσή Αυγή” που θα μπορούσε να γίνει κυβερνητικός εταίρος..

 • Θάνος Πλεύρης: Βουλευτής ΝΔ

Η δικαιολογία “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα” δεν ταιριάζει εδώ αφού κατά κοινή ομολογία, το ψηφοφορικό κοινό του Θ.Πλεύρη δεν δύναται να προέρχεται από πουθενά αλλού παρά από την “πισίνα μίσους” που επι χρόνια ο Κ.Πλεύρης συγκροτούσε από αρνητές του ολοκαυτώματος, νοσταλγούς της Χούντας…

 • “Κλείνουμε” με ένα video- ανάλυση της σχέσης που μπορεί να έχει ένα σοβαρό κόμμα όπως η ΝΔ – που ήταν πάντα συνυφασμένη με την Δεξιά, την συντήρηση και την νεοφιλελεύθερη πολιτική στην χώρα μας με την άκρα Δεξιά -των παραπλανημένων νέων που ανήκουν στην Δεξιά…

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Ιστορική απόφαση! Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα!

Worth reading...