Θεοδωρίδης-Κουκουλόπουλος για απόπειρα “φίμωσης” του Τύπου από την “Kiefer”

Εδώ και λίγες εβδομάδες, το Κίνημα Αλλαγής, η Ν.Ε Κοζάνης και η τοπική εφημερίδα “Πρωινός Λόγος”, έχουν αναδείξει την υπόθεση “Μάνα Νερού” και την υπόθεση παραχώρησης γης σε ιδιώτες. Η εφημερίδα “πρωινός λόγος” αναφέρει απόπειρα φίμωσης του Τύπου από την εταιρεία “Κiefer” των συμφερόντων του Κου Πετρόχειλου. Δείτε Ε Δ Ω την σχετική ανάρτηση:

Η Ανάρτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου

Η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Πρωινού Λόγου είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.
Το «αδίκημα» που διέπραξαν οι άνθρωποι του συγκεκριμένου ΜΜΕ είναι ότι κάλυψαν με επάρκεια και επαγγελματική ευσυνειδησία ένα μείζον θέμα που αφορά την προστασία αφενός του περιβάλλοντος και αφετέρου του γενικού δημόσιου συμφέροντος. Αυτό και μόνο καθιστά αδιανόητη την οποιαδήποτε δίωξη τους πόσο μάλλον που όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όσο και οι εξελίξεις που προκάλεσαν, δικαιώνουν απόλυτα αυτούς που τα ανέδειξαν. Με αυτά τα δεδομένα η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Πρωινού Λόγου μόνο ως απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού μπορεί να εκληφθεί, πρακτικές δηλαδή αδιανόητες για μια ευνομούμενη χώρα με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Ο έλεγχος των ΜΜΕ συναντάται σε αυταρχικά καθεστώτα που δεν αντέχουν στην ελευθερία του λόγου ούτε στην ανεξαρτησία των θεσμών.
Η φιλελεύθερη δημοκρατία, διαχρονικά, έχει καταστεί συνώνυμη της ευημερίας των εθνών και των λαών τους με την ελευθεροτυπία θεμελιώδες γνώρισμα τους.
Γι αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους του Πρωινού Λόγου, επειδή πιστεύουμε στη Δημοκρατία και έχουμε χρέος να την υπερασπιζόμαστε από κάθε είδους επιβουλή.
Τη Δευτέρα το πρωί στην Αθήνα δεν δικάζεται ο Πρωινός Λόγος, δικαζόμαστε όλοι όσοι θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια και επιδιώκουμε το δημοκρατικό έλεγχο και τη διαφάνεια στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας. Και δεν είμαστε λίγοι, για την ακρίβεια αποτελούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής.

 

Δήλωση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής για την απόπειρα φίμωσης εις βάρος του Τύπου από την εταιρεία KIEFER.

 

Η ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας μας. Η προσπάθεια φίμωσης ενός εντύπου και των δημοσιογράφων του με ασφαλιστικά μέτρα από την KIEFER του Χρήστου Πετρόχειλου σχετικά με τις αποκαλύψεις για τα φωτοβολταϊκά στην τοποθεσία “μάνα νερού “στην Μεσιανή και οι οποίες βασίζονται σε δημόσια έγγραφα, αποτελούν πισωγύρισμα για την ελευθεροτυπία και ευθεία βολή κατά του δικαιώματος της δημοσιογραφικής άποψης .

Το Κίνημα Αλλαγής άλλωστε, πρώτο έφερε το θέμα στην βουλή με ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία ,από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου και πέντε ακόμη βουλευτές. 

Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για απαντήσεις επί της ουσίας και θα είμαστε σταθερά συμπαραστάτες στην ελευθερία έκφρασης και λόγου των δημοσιογράφων. 

 

Αποστολή απαντήσεων των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην Ερώτηση 4514/504/24-02-2021 του Κινήματος Αλλαγής.

 

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και όλων των ενδιαφερόμενων σας διαβιβάζουμε συνημμένες τις απαντήσεις και τα σχετικά έγγραφα που λάβαμε από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ως απάντηση στην ερώτηση 4514/504/24-02-2021 βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τον «ρόλο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος σε ζητήματα παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πάρκων». 

4514 504 Α.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝ. 4

 

 

 

 

 

 

4514 504 Α.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝ. 1

 

 

 

 

 

 

4514 504 Α.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝ. 2

 

 

 

 

 

 

4514 504 Α.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝ. 3

 

 

 

 

 

 

4514 ΑΠΕ ΑΔΗΔΜ Signed ΥΠΕΝ

 

 

 

 

 

 

4514 504 Α.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝ. 5

 

 

 

 

 

Ε ΑΚΕ 4514 504 Παραχώρηση γης από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτ Μακεδονίας Signed.pdf ΥΠΑΑΤ

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ