Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ: Ο δρόμος για το συνέδριο 20-22 του Μάη

Published

on

Ο οδικός χάρτης, ο οποίος θα οδηγήσει στη νέα οργανωτική δομή του Κινήματος  Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής  Επιτροπής. 

Στο πλαίσιο αυτό, στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων  Τοπικών Οργανώσεων και αντιπροσώπων για το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από  τις 20 έως τις 22 του ίδιου μήνα. 

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει Περιφερειακά Συνέδρια  σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την εξειδίκευση και την επικαιροποίηση των  προγραμματικών του θέσεων. 

Ενώ σχετικά με την “αυτοργάνωση” της παράταξης, ο Απόστολος Πάνας, υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση του κόμματος, τόνισε σχετικά:

Η αυτοοργάνωση, που χαρακτηρίζει την ίδρυση του Κινήματός μας, πέρα από τρόπος λειτουργίας και συσπείρωσης ενεργών πολιτών, είναι μια πολιτική και ιδεολογική έννοια στην οποία οφείλουμε να επενδύσουμε.

Πολλοί βέβαια θα αναρωτηθούν, τι είναι αυτοοργάνωση;

Εγώ λοιπόν θα απαντήσω πως αν εξετάσουμε εντατικότερα την πολιτική ιστορία του χώρου μας, του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ., όχι μόνο θα βρούμε την απάντηση αλλά θα δούμε και πως χάριν στην ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτίστηκαν και οι απτές εννοιολογικές βάσεις του πολιτικο-ιδεολογικού της αυτοοργάνωσης στη χώρα μας.

Τι εννοώ:

Advertisement

Ο ιστορικός μας χώρος εξαρχής χαρακτηριζόταν ως πολυσυλλεκτικός, προοδευτικός και σοσιαλδημοκρατικός καθώς συστέγαζε πολλές και διαφορετικές απόψεις. Έμοιαζε με μια κοινωνική συμμαχία, ουσιαστικά, ενεργών ανθρώπων απ’ όλη τη χώρα, που ενδιαφέρονταν και συμμετείχαν έχοντας ως σκοπό την αλλαγή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το κόμμα μας λοιπόν ήταν πάντα ανοιχτό σε όλους όσους ήθελαν να συμμετέχουν. Πάνω σε αυτή του τη λειτουργία στηρίχτηκε και κατάφερε να σφυρηλατήσει ακατάλυτους δεσμούς με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, προχωρώντας πάντα σε από κοινού γόνιμες συνθέσεις και συλλογικές υπερβάσεις.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δηλαδή δημιούργησε δεσμούς βαθιάς εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Δεσμούς πολιτικούς και συναισθηματικούς με τον κάθε έναν Έλληνα πολίτη καθώς ήταν ουσιαστικά ένα προσβάσιμο κι ανοιχτό κόμμα, το οποίο έμπρακτα απέδειξε, πως η κοινωνία των πολιτών είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχός μας στη μάχη για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

Συνυπολογίζοντας μάλιστα και τη στιγμή αυτή, που έχουμε κάνει μια νέα αρχή με την εκλογή του νέου μας προέδρου, του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία σηματοδοτεί την ευρεία ανανέωση, η οργανωτική ανασυγκρότησή μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

  • Η οργανωτική ανασυγκρότησή μας, λοιπόν, έχει σκοπό την προώθηση ενός μοντέλου εσωκομματικής δημοκρατίας, βασιζόμενο στην αδιαμεσολάβητη σχέση ανάμεσα στον Πρόεδρο και το μέλος ή φίλο του κόμματός μας και φυσικά στην ανάδειξη της φυσικής ή διαδικτυακής διαβούλευσης ως βασική αρχή λήψης αποφάσεων. Άλλωστε ένα πολιτικό κόμμα και πόσο μάλλον το δικό μας πρέπει να είναι η κεντρική διαμεσολαβητική δομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην κοινωνία.

Θέτουμε λοιπόν τη σχέση κομματικής ηγεσίας και μελών σε νέα βάση κατά τα σύγχρονα πρότυπα, εργαλειοποιώντας ακόμα και τα απλά μέλη ως έναν επιπλέον οργανωτικό πόρο.