Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Πάτση – Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή πολιτικών σε offshore εταιρείες

Published

on

Από τις πρόσφατες σκοτεινές υποθέσεις του Ανδρέα Πάτση, των υποκλοπών έως και τον τρόπο που μοιράστηκαν πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι σε λίγους και ισχυρούς, υπάρχει μια αόρατη κλωστή κυβερνητικής διαφθοράς. Επομένως, το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών είναι: «Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία».

Η Κυβέρνηση κάλυπτε βουλευτή του κόμματός ενώ κερδοσκοπεί σε βάρος χιλιάδων πολιτών μέσω εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων, που παρακολουθεί τους πολιτικούς αντιπάλους, που υπονομεύει τους θεσμούς και εφαρμόζει μια άδικη και αναποτελεσματική οικονομική πολιτική που διευρύνει τις ανισότητες και επεκτείνει το αδιέξοδο του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου.

Η καθεστωτική νοοτροπία άσκησης της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη με απευθείας αναθέσεις με κάθε πρόσχημα, με παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, με συγκάλυψη υποθέσεων χωρίς ίχνος αναστολών, με εξυπηρέτηση συμφερόντων όπως με τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, γκρέμισαν το επικοινωνιακό αφήγημα που είχε στήσει για δήθεν δημιουργία ενός επιτελικού κράτος που θα έφερνε αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην διακυβέρνηση της χώρας. Αποδείχτηκε ακριβώς το αντίθετο, μια συγκεντρωτική και σκοτεινή κουλτούρα διακυβέρνησης.

Και κάτι ακόμη:

Άρθρο 6 – Νόμος 3849/2010 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)
Συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία πολιτικών προσώπων:

  1. Στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς Υπουργείων, στους γενικούς γραμματείς περιφερειών, στους προέδρους των διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, στους νομάρχες και τους δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών.
  2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.