Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος – Οι τοποθετήσεις των ομιλητών

Published

on

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Δημήτρης Σπυράκος και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Τι ανέφεραν:

Ο επικεφαλής του InSocial και πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης επεσήμανε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χαρακτηρίζοντάς το ως «το μοναδικό αξιόπιστο και διαχρονικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας. Πρέπει να το προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού και ο κύριος κορμός του να πάει σε παραγωγικές επενδύσεις στους δυναμικούς τομείς της οικονομίας, εφαρμόζοντας την πολιτική την οποία πρεσβεύουμε».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «σκοπός της σοσιαλδημοκρατίας είναι η ανακατανομή του πλούτου και του εισοδήματος με φορολογική δικαιοσύνη, η παροχή ενισχυμένων και αξιόπιστων υπηρεσιών παιδείας, υγείας, ασφάλειας και μεταφορών και η δημιουργία ευκαιριών και προοπτικής για τους νέους, μέσα από μία πολιτική παραγωγικής ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Σπυράκος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του νόμου ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «αντιμετώπισε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ως πρόβλημα των τραπεζών και όχι των δανειοληπτών, θυσιάζοντας κάθε κοινωνικό δείκτη προστασίας τους».

«Πρέπει να επανέλθει επικαιροποιημένη η προστασία της πρώτης κατοικίας, να αποκτήσουμε έναν πτωχευτικό νόμο με έμφαση στην εξυγίανση των επιχειρήσεων, να προφυλάξουμε την περιουσία των αγροτών και να αναμορφώσουμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης δανείων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυράκος.

Advertisement

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έκανε λόγο για αποτυχία του μηχανισμού εξωδικαστικής ρύθμισης των δανειοληπτών, ο οποίος «πρέπει να βελτιωθεί ούτως ώστε να διασφαλίζεται ότι στις περιπτώσεις που μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις αυτές να υλοποιούνται και να μην καταφεύγουν εύκολα σε πλειστηριασμούς οι εταιρείες διαχείρισης».

«Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένας κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος θα ελέγχει τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης και θα προσφέρει ένα μίνιμουμ διαφάνειας ως προς τον τρόπο και τα κριτήρια που ακολουθούνται στις αξιολογήσεις των ρυθμίσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Advertisement