Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Αντώνης Σαουλίδης – «Δίνω μόνο μια υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς»

Published

on

«Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης σημαίνει βουλευτής που νοιάζεται για όλα όσα απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. Σημαίνει «εκπροσωπώ τους Θεσσαλονικείς – είμαι εδώ – μιλώ για την πόλη – αναδεικνύω προβλήματα – ζητώ λύσεις». Δεν σημαίνει μετακομίζω Αθήνα, μιλώ μόνο για τα γενικά πολιτικά και για εθνικές στρατηγικές» τονίζει σε συνέντευξή του στο TheSocialist ο Αντώνης Σαουλίδης υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Κεντρικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος ακόμα και τα πιο δύσκολα χρόνια, δεν εγκαταλείψατε το κόμμα. Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ;

Σας ευχαριστώ που αναφέρεστε στην πορεία μου. Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από την μικρή μου ηλικία. Μείναμε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, δώσαμε μάχες σε συνθήκες αντίξοες! Πέρασαν αυτά όμως. Σήμερα επείγει η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης. Προσφέρουν μόνο τοξικότητα και δήθεν πόλωση.  Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει μια διέξοδο σε αυτό το σκηνικό.  Με τις θέσεις του, το πρόγραμμά του, την μετριοπάθεια, την στήριξη και την επένδυση στους θεσμούς. Σταθερότητα στη χώρα μόνο με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. 

Και γιατί να επιλέξει εσάς ως εκπρόσωπό του στο ελληνικό κοινοβούλιο;  

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης σημαίνει βουλευτής που νοιάζεται για όλα όσα απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. Σημαίνει «εκπροσωπώ τους Θεσσαλονικείς – είμαι εδώ – μιλώ για την πόλη – αναδεικνύω προβλήματα – ζητώ λύσεις». Δεν σημαίνει μετακομίζω Αθήνα, μιλώ μόνο για τα γενικά πολιτικά και για εθνικές στρατηγικές. Αν όλοι οι βουλευτές – ανεξαρτήτως κόμματος – της Θεσσαλονίκης, λειτουργούσαν έτσι, τότε σίγουρα η πόλη μας θα ήταν διαφορετική. Έδωσα μόνο μια υπόσχεση, να είμαι εδώ, στην πόλη, σε κάθε δήμο και σε κάθε γειτονιά. Με ανοιχτές πόρτες για τους πολίτες, με μοναδική έγνοια τα προβλήματα της πόλη μας. 

Προτάσσεται διαρκώς τα ζητήματα της πόλης. Στείλατε και επιστολή στον Πρωθυπουργό. Τι σας ώθησε σε αυτή τη κίνηση; 

Advertisement

Αναδεικνύω διαρκώς και αδιαλείπτως τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Από τον ΟΑΣΘ και την ατμοσφαιρική ρύπανση μέχρι το ότι δεν εντάχθηκε κανένα έργο υποδομής στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί προεκλογικά την Δυτική Θεσσαλονίκη και μίλησε για μια εκκρεμότητά του. Συγνώμη αλλά για εμάς είναι η ζωή μας. Και επειδή – όπως συνηθίζουν στην κυβέρνηση – θα ωραιοποιήσουν την κατάσταση έστειλα την επιστολή αναδεικνύοντας μια σειρά θεμάτων και τις διαχρονικές αδικίες εις βάρος της. Πού είναι τα Μέσα Συγκοινωνίας; Πού είναι το μετρό, το τραμ, ο προαστιακός που ΘΑ γινόταν; Που είναι τα πάρκα, το πράσινο, ο δημόσιος χώρος που αξίζουμε; Πού είναι τα σχολεία και τα νοσοκομεία που δικαιούμαστε με βάση τον πληθυσμό;  Σχεδιάζουν νέα περιφερειακή χωρίς τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τελευταία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη η καταδίκη της Ελλάδας για τον αέρα-δηλητήριο που αναπνέουμε στην πόλη. 

Ναι ή όχι σε κυβερνήσεις συνεργασίας; Πολιτικό τρικ το “τρίτο” πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη;

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει αποδείξει στην πράξη και με κόστος ότι βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το κομματικό, ότι μπορεί να συνεργαστεί εάν χρειαστεί, όμως αυτό δεν θα γίνει ούτε με όρους διάσωσης Μητσοτάκη και Τσίπρα, ούτε με στόχο τις καρέκλες της εξουσίας. 

Σε όλη την Ευρώπη οι συνεργασίες δομούνται πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες – για αυτό και εμείς επενδύουμε στον προγραμματικό λόγο και όχι στην τοξικότητα και στην πόλωση χωρίς περιεχόμενο. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας έγκαιρα, καθαρά, σε γνώση του ελληνικού λαού. 

Το ”τρίτο πρόσωπο” δεν είναι διαφημιστικό τρικ αλλά μια βαθιά πολιτική και ουσιαστική πρόταση που σε συνδυασμό με τις προγραμματικές προϋποθέσεις φανερώνει και αποκαλύπτει ποιος πραγματικά νοιάζεται για την χώρα και ποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία. Ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής θα μπορεί να συμβολίσει καλύτερα και να υπηρετήσει αυθεντικότερα τις πολιτικές μιας συνεργατικής κυβέρνησης.

Advertisement