Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Πέτρος Λεκάκης – “Ο κόσμος δηλώνει πλέον περήφανα πως ψηφίζει ΠΑΣΟΚ”

Published

on

Συνέντευξη παραχώρησε στο The Socialist και τον Μπάμπη Καραγεωργίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής λαμβάνουμε μηνύματα αισιοδοξίας και στήριξης του διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης κόντρα στο ξεπερασμένο μοντέλο που επιθυμούν οι εκφραστές του χθεσινού δικομματισμού.” ανέφερε ο κ.Λεκάκης σχετικά με την στάση του κόσμου απέναντι στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατορθώσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

Σχετικά με την στάση των νέων απέναντι στην πολιτική ο Πέτρος Λεκάκης τόνισε πως “αυτό που ζητάμε εμείς από τη νέα γενιά που δικαιολογημένα αντιδρά είναι να κάνει το θυμό της απόφαση Αλλαγής. Να μην γυρίσει την πλάτη. Να μην δώσει λόγω αδιαφορίας το δικαίωμα σε εκείνους που έφεραν τη νέα γενιά σε αυτή τη θέση να συνεχίσουν με τις αδιέξοδες πολιτικές.”

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ήταν σαφής λέγοντας πως “το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μετεκλογικά για όσα δεσμεύεται προεκλογικά. Εάν οι πολίτες εμπιστευτούν τις θέσεις μας και μας δώσουν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τότε θα συζητήσουμε με βασική προϋπόθεση να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού, της νέας γενιάς, των εργαζομένων.”

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για το στήσιμο της κάλπης είστε αισιόδοξος για την έκβαση αυτού του αγώνα; Είναι εφικτή μια επόμενη ημέρα με προοδευτικό – σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο; 

Κύριε Καραγεωργίου, στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είμαστε σίγουροι πως ο αγώνας μας, αγώνας που δίνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια- σας θυμίζω πως το κόμμα μας ήταν η μόνη πατριωτική δύναμη που έβαλε μπροστά το συμφέρον της χώρας σε αντίθεση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ευαγγελίζονταν Ζάππεια και αγορές που θα χορεύουν όταν κάποιοι βαράνε νταούλια την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επομένως ο αγώνας υπέρ της πατρίδας, υπέρ των πολιτών, υπέρ όλων των κοινωνικών ομάδων είναι αγώνας διαρκής και συνεχής. Η εκλογική διαδικασία είναι η επιβεβαίωση πως αυτά που λες, αυτά για τα οποία δεσμεύεσαι είναι προς την σωστή κατεύθυνση και οι πολίτες δια της ψήφου τους σε επιβραβεύουν. Επομένως, ναι. Όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής λαμβάνουμε μηνύματα αισιοδοξίας και στήριξης του διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης κόντρα στο ξεπερασμένο μοντέλο που επιθυμούν οι εκφραστές του χθεσινού δικομματισμού. Οι αίθουσες γεμίζουν από κόσμο. Οι πολίτες στις συναντήσεις μας δηλώνουν πως ψηφίζουν «ΠΑΣΟΚ», το δηλώνουν περήφανα. Δεν κρύβονται! Το κόμμα μας, είναι το μοναδικό που στις δημοσκοπήσεις σημειώνει αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και ειδικότερα μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία. Η επόμενη ημέρα με προοδευτικό- σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο είναι εφικτή και ρεαλιστική. Και θα αποδειχτεί από το ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα δώσουν οι πολίτες στο ΠΑΣΟΚ και θα το επαναφέρουν ως πρωταγωνιστή στο προσκήνιο. 

Advertisement

Η νέα γενιά, το μέλλον του τόπου τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από την πολιτική, καθώς έχει αποδώσει στο πολιτικό σύστημα συνολικά τις ευθύνες των πολλαπλών κρίσεων. Πως αυτά τα παιδιά θα εμπιστευτούν και πάλι την πολιτική;

Η νέα γενιά της χώρας μας είναι η πιο αδικημένη γενιά. Η γενιά που βίωσε οικονομική κρίση. Που έμεινε στην ανεργία ή αναγκάστηκε να εργαστεί για 300 και 400 ευρώ. Είναι η γενιά που έφαγε τα καλύτερα και παραγωγικά της χρόνια ψάχνοντας αγγελίες εργασίας με την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια δουλειά της προκοπής. Είναι η γενιά που ξενιτεύτηκε. Η γενιά που έκλαψε για τα αδέρφια και τους φίλους όταν τα συνόδευε στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της ξενιτιάς. Είναι η γενιά της πανδημίας, η γενιά που αναγκάστηκε να βλέπει τους κολλητούς από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου για μήνες ολόκληρους. Η γενιά που σκέφτεται αν θα κάνει παιδιά γιατί ο μισθός φτάνει μόλις και μετά βίας για το ενοίκιο. Η γενιά που αναγκάζεται να ζητήσει δανεικά από τους γονείς ή χαρτζιλίκι από τον παππού και τη γιαγιά γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το αέριο και το ρεύμα. Είναι η γενιά των τρένων που βγήκε στους δρόμους για την τραγωδία των Τεμπών. Είναι η γενιά μας. Είναι μια στεναχωρημένη γενιά. Μια γενιά που συνεχώς έβλεπε τα όνειρά της να γκρεμίζονται. Και γι’ αυτό γυρνά την πλάτη στην πολιτική. Είναι η θυμωμένη γενιά. Εμείς, αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε την Νέα Γενιά στο προσκήνιο. Άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης πρώτος μίλησε για την ανάγκη κοινωνικής κατοικίας και χαμηλών ενοικίων. Για την ανάγκη δημιουργίας καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Για την ανάγκη ύπαρξης κινήτρων ώστε τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν και να χαρούν τις δικές τους οικογένειες. Ξέρετε, οι καιροί αλλάζουν και αναγκαστικά αλλάζουν κι οι πολιτικές και οι πολιτικοί. Αυτό που ζητάμε εμείς από τη νέα γενιά που δικαιολογημένα αντιδρά είναι να κάνει το θυμό της απόφαση Αλλαγής. Να μην γυρίσει την πλάτη. Να μην δώσει λόγω αδιαφορίας το δικαίωμα σε εκείνους που έφεραν τη νέα γενιά σε αυτή τη θέση να συνεχίσουν με τις αδιέξοδες πολιτικές. 

Κόμμα Κασιδιάρη. Ποια είναι η δική σας οπτική στην διαδικασία για να τεθεί εκτός νόμου; Πως κρίνετε την κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση αντέδρασε με αργά αντανακλαστικά. Παρακολουθούσε αδρανής επί δυο χρόνια τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή και κυριολεκτικά στο παρά πέντε κατέθεσε τη σχετική τροπολογία η οποία μάλιστα πέρασε με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. Αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας για εισαγωγή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Για άλλη μια φορά το κόμμα μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κλείνουν το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ξεκάθαρα υπερψηφίσαμε την τροπολογία για «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένου και έγκλειστου στις φυλακές Κασιδιάρη. Χωρίς αστερίσκους και άνω τελείες. Και είναι δέσμευση όλων μας: του προέδρου μας, των υποψηφίων βουλευτών, των στελεχών μας πως θα αγωνιστούμε από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη  για να μη βρει χώρο στη Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα. 

Την επόμενη των εκλογών θα τεθεί εύλογα το ερώτημα για το πως θα κυνερνηθεί ο τόπος;  Πως θα πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μετεκλογικά για όσα δεσμεύεται προεκλογικά. Εάν οι πολίτες εμπιστευτούν τις θέσεις μας και μας δώσουν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τότε θα συζητήσουμε με βασική προϋπόθεση να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού, της νέας γενιάς, των εργαζομένων. Με συγκλίσεις που θα βάζουν τέλος στον πλουτισμό των λίγων και συγκεκριμένων, που θα ενισχύουν το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, την Παιδεία. Που θα θέτουν αξιολογικά κριτήρια και opengov στους ανθρώπους που θα επιλεγούν στη δημόσια διοίκηση. Για εμάς αυτό είναι προτεραιότητα. Έχουμε δεσμευτεί πως δεν θα βάλουμε ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα από το παράθυρο και αυτό θα κάνουμε. Γιατί απέτυχαν. Απέτυχαν οι ίδιοι και οι πολιτικές τους. Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη στάση και θέση όπως επίσης και ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο. Επομένως εγγυάται την σταθερότητα στη χώρα και την κυβερνησιμότητα. Άλλοι θα ευθύνονται για πιθανή ακυβερνησία. Αυτή που αντιλαμβάνονται την διακυβέρνηση και το κράτος ως «λάφυρο» κι εκείνοι που επιθυμούν επανάκτηση της «εξουσίας και των… αρμών της». 

Στους δρόμους, στην αγορά, στις συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε σχετικά με την υποψηφιότητα σας; Τι σας λέει ο κόσμος;

Advertisement

Ανεξαρτήτως της δικής μου υποψηφιότητας είναι πολύ αισιόδοξο και με γεμίζει χαρά ότι πλέον ο κόσμος θέλει το ΠΑΣΟΚ. Μιλάει για το ΠΑΣΟΚ. Ακούει για το ΠΑΣΟΚ. Πηγαίνει σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Ζητά υλικό στις δράσεις μας. Θυμάται τα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και αναπολεί τα «ωραία χρόνια». Το ΠΑΣΟΚ όσο κι αν κάποιοι επιχείρησαν να λοιδορήσουν, να βεβηλώσουν, να καταστρέψουν είναι εδώ και επανέρχεται ανανεωμένο, ενωμένο και δυνατό. Ακόμα πιο δυνατό γιατί την δύναμη του την δίνει ο κόσμος, οι ψηφοφόροι, εκείνοι που έμειναν στα δύσκολα χρόνια κι εκείνοι που επέστρεψαν όταν διαπίστωσαν ότι κάποιοι άλλοι τους ξεγέλασαν. Αυτά τα μηνύματα λοιπόν δίνουν σε όλους μας, σε όλους τους υποψηφίους και σε εμένα προσωπικά το κουράγιο να δώσουμε την μάχη γειτονιά- γειτονιά, ψήφο- ψήφο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Σε ό,τι με αφορά λαμβάνω πολύ θετικά σχόλια τόσο για τις προτάσεις μου, όσο και για την ενασχόλησή μου την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι πολύ τιμητικό άνθρωποι που δεν γνωρίζεις να σε πλησιάζουν και να σου μεταφέρουν θετικές σκέψεις με μια ζεστή χειραψία, μια αγκαλιά, έναν ασπασμό. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός μου και για το λόγο αυτό ανταποκρίθηκα στο προσκλητήριο του προέδρου μας για ανανέωση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Να γίνω η ΝΕΑ ΕΠΙΛΟΓΗ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μια περιφέρεια στην οποία ζω, εργάζομαι, μεγαλώνω τα παιδιά μου και επιθυμώ να συμβάλλω ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της.