Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μουλκιώτης “καρφώνει” την κυβέρνηση για τα εργατικά ατυχήματα: «Η αδιαφορία απέναντι στην αύξηση των ατυχημάτων συνεχίζεται»

Published

on

Ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά από τον Γιώργο Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Δυστυχώς, την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, σημειώθηκε ένα ακόμη ατύχημα εργαζομένου – αυτήν τη φορά – στο Λιμάνι Πειραιά. Συγκεκριμένα, υπήρξε τραυματισμός ενός εργαζόμενου στο πόδι που προκλήθηκε από πτώση αντικειμένου από περονοφόρο ανυψωτικό όχημα (κλάρκ) στον προβλήτα Γ2 στο Κερατσίνι.

Με ανακοίνωση τους, τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Τεχνικών Χειριστών Υπαλλήλων του ΟΛΠ και η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων του ΟΛΠ αναφέρονται στο ατύχημα που υπέστη ο συνάδελφος τους και ζητούν την πιστή εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας από τη διοίκηση της ΟΛΠ.

Ενημερώνουν ότι έχουν απαιτήσει από τη διοίκηση της εργοδότριας εταιρείας την παροχή στους εργαζόμενους των μέσων ατομικής προστασίας που είναι απαραίτητα από τη φύση της εργασίας και την εργατική νομοθεσία καθώς και την κάλυψη θέσεων εργασίας προς αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων.

Κατόπιν των παραπάνω, ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Βουλευτής ζητά από τους υπουργούς να απαντήσουν:

1.    Τι μέτρα έχουν λάβει προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος στο Λιμάνι του Πειραιά;

2.    Τι κανόνες και μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί από τον Οργανισμό, πριν και κατά την εκτέλεση των εργασιών της ημέρας του εργατικού ατυχήματος;

Advertisement

3.    Είχαν διενεργηθεί σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων και είχε συμμετάσχει και παρακολουθήσει και πότε ο εργαζόμενος; Τηρείται θεωρημένο βιβλίο εκπαίδευσης εργαζομένων; Να κατατεθεί.

4.    Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε οι συνθήκες εργασίας στον ΟΛΠ και η εφαρμογή και τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας να είναι τέτοιου επιπέδου, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα ή χειρότερης φύσεως εργατικά ατυχήματα;

5.    Πότε διενεργήθηκαν έλεγχοι στον χώρο του ατυχήματος (προβλήτας Γ 2) από τους αρμόδιους επιθεωρητές εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων από 1-1-2020 έως και σήμερα  και ποια ήταν τα πορίσματα  αυτών (αναλυτικά κατά ημερομηνία ελέγχου); Να κατατεθούν.

Advertisement