Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Χ. Δούκας από την Άγκυρα: «Ζητάμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου»

Published

on

Τουρκία: Στο συνέδριο του CHP Παπανδρέου και Δούκας: «Ζητάμε την απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου»

Στην Άγκυρα βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκπροσωπώντας το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντήσεις με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και τον πρόεδρο Οζγκιούρ Οζέλ στα γραφεία του κόμματος.

Στην παρέμβασή του ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Ζητάμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ζητάμε μία δίκαιη δίκη και βεβαίως δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον λαό της Τουρκίας, στον αγώνα που κάνει για Δημοκρατία και για ένα Κράτος Δικαίου».

Στην Άγκυρα για το συνέδριο του CHP βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επίτιμος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον Γιόνεκ Πολέ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, είμαστε υπερήφανοι για τον τουρκικό λαό. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας. Δεν δίνουμε αυτόν τον αγώνα μόνο στην στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, τον δίνουμε στους δρόμους της Αθήνας, τον δίνουμε σε όλους τους δρόμους, στην Οξφόρδη, στις Βρυξέλλες».

Σήμερα Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Δουκας θα δώσουν το παρών στο Συνέδριο του CHP στην Άγκυρα.

Advertisement

Στην αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών συμμετέχουν επίσης, ευρωβουλευτές, μέλη της γερμανικής Βουλής και άλλοι αξιωματούχοι από την Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Γαλλία.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΟΥΚΑ 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, επισκέφτηκε το Σάββατο την Άγκυρα και συναντήθηκε με την ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τον Πρόεδρό Οζγκιούρ Οζέλ στα γραφεία του κόμματος, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον φυλακισμένο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στην παρέμβασή του, ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Ζητάμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ζητάμε μία δίκαιη δίκη και βεβαίως δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον λαό της Τουρκίας, στον αγώνα που κάνει για Δημοκρατία και για ένα Κράτος Δικαίου».

Η ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία του στην Άγκυρα.

Στην αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών συμμετείχαν επίσης Ευρωβουλευτές, μέλη της Bundestag και άλλοι αξιωματούχοι από τη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Την Κυριακή, ο Χάρης Δούκας έδωσε το παρών στο Μεγάλο Συνέδριο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Άγκυρα.

Advertisement
Advertisement