ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλ.Αχμέτ: “Δεν θέλει να ακούσει η Κυβέρνηση για ειδικό καθεστώς καυσίμων στη Ροδόπη”
Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Ιλχάν Αχμέτ προς τον Υ. Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, για την θέσπιση ειδικού καθεστώτος καυσίμων στη Ροδόπη στα πρότυπα της Τεργέστης της Ιταλίας για για συνορεύουσες περιοχές με χώρες με πολύ χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, όπως είναι η γειτονική Βουλγαρία στην περίπτωση της Ροδόπης.
Ενώπιον του κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου που ως αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών προσήλθε στην Βουλή για να απαντήσει, ετέθησαν από τον βουλευτή Ροδόπης τα ζήτημα της τεράστιας εκροής συναλλάγματος, της απώλειας φόρων για το κράτος, της γενικότερης επίπτωσης σε πολλά επαγγέλματα και στην τοπική οικονομία.
Πρόκειται για την κορύφωση της προσπάθειας ανάδειξης του θέματος από τον Ιλχάν Αχμέτ, που ξεκίνησε πρώτος κοινοβουλευτικά πριν από τρία χρόνια.
Μείζον ζήτημα και η μεγάλη μείωση στις πωλήσεις καυσίμων των επαγγελματιών του χώρου, που έχει ως συνέπεια το κλείσιμο των μισών περίπου πρατηρίων τα τελευταία χρόνια.
Ο Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε παράλληλα με την επίκαιρη ερώτησή του, την δημιουργία μιας εφαρμογής στα πρότυπα της κάρτας πολίτη, ειδικά για μόνιμους κατοίκους της Ροδόπης, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τσ στοιχεία από τις πωλήσεις καυσίμων στην διάρκεια της 20ετίας 2000-2021, που δείχνουν την μεγάλη καθίζηση που αυτές έχουν υποστεί, καθώς και τα υπομνήματα της ΠΟΠΕΚ και του συλλόγου Βενζινοπωλών Ροδόπης προς τον κ. Σταϊκούρα.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης φάνηκε ότι δεν θέλει να ακούσει το αίτημα της Ροδόπης, αψηφώντας το προηγούμενο με την ευρωπαϊκή οδηγία για την Ιταλία.
Τέλος, αν και η κυβέρνηση μιλάει εσχάτως για μεταφορικό ισοδύναμο στην Θράκη, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τα νησιά (!) δείχνοντας έτσι ότι μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων δεν υπάρχει η ελάχιστη συνεννόηση για θέματα Θράκης.
“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση μιας πρότασης που μοιάζει να είναι δίκαιη και αυτονόητη”, δήλωσε μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.