Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “παρών” της Άννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλάζει τις ισορροπίες

Published

on

Η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την εμπλοκή της σε αυτές πυροδότησε σενάρια και εξελίξεις για την επόμενη ημέρα.

«Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια και σε κάθε περίπτωση δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία» ανέφερε η πρώην Υπουργός προσθέτωντας πως «η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Η ΝΔ μετά από έναν πενταετή κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά»

Πλέον μαζί με την υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι συνολικά ανέρχονται στους οχτώ, με σημαντικά ερωτήματα όμως να μπαίνουν στην δημόσια συζήτηση. Το βασικό εξ αυτών είναι εάν δούμε αποσύρσεις υποψηφίων καθως μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα της πρώην υπουργού αλλάζει τα δεδομένα εντός του ΠΑΣΟΚ με υποψηφιότητες όπως την κ. Αποστολάκη να δεχθούν έντονες πιέσεις.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το τρόπο που επιδιώξουν στήριξη οι υποψηφιότητες. Ο νυν Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος θα επιδιώξουν μία “μαγιά” 30.000 υπογραφών στήριξης από τα μέλη. Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος έχει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΠΕ δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους υποψήφιους για να συλλέξουν σημαντικό αριθμό υπογραφών από το κορυφαίο κομματικό όργανο. Να σημειωθεί ότι η κάθε υποψηφιότητα χρειάζεται για να επικυρωθεί 45 – μοναδικές – υπογραφές μελών της ΚΠΕ ή 5.000 υπογραφές μελών.

Το αναχρονιστικό αφήγημα της Άννας Διαμαντοπούλου – Άρωμα δεκαετίας του ’90

“Να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο, το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη. Χρειαζόμαστε να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μεσαίας τάξης”

Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για “μεσαία τάξη”, μία μεσαία τάξη η οποία βρέθηκε συμπιεσμένη την δεκαπενταετία της κρίσης και οδηγήθηκε σχεδόν στον αφανισμό. Οπότε το γεγονός να μιλάμε γενικά και αόριστα για μία τάξη την ώρα που οι ανισότητες, η ακραία φτώχεια πληθαίνουν και μεγαλώνουν δεν είναι σύγχρονο.

Είναι σημαντικό που γίνεται έστω και τώρα αναφορά αλλά, άραγε που τοποθετεί τον ευατό της η κ.Διαμαντοπούλου τον ευατό της κοινωνικά, την ώρα που ήταν “απούσα” στην “μεσαία” ή στην άρχουσα τάξη.

Advertisement

Το αφήγημα που προβάλει η κ. Διαμαντοπούλου είναι βγαλμένο από την εκσυγχρονιστική αντζέντα των τελών της δεκαετίας του ’90.

Στον αντίποδα το αφήγημα του Παύλου Γερουλάνου που μιλά όπως τόνισε και ο ίδιος σε συνέντευξη του στην “Δημοκρατική” της Ρόδου στο “να αντιμετωπίσουμε, συλλογικά, τις τεράστιες ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία, που βλέπουμε να γιγαντώνονται στην Ελλάδα.” ανταποκρίνεται στην εποχή.

Μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; – Η διαδρομή της τα τελευταία χρόνια

Η κ. Διαμαντοπούλου από το 2012 και έκτοτε απέχει από τα κομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ με την τελευταία θεσμική θέση που ανέλαβε να βρίσκεται στο μακρινό πλέον 2012 ως Υπουργός στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Το 2017 μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου μαζί με τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό, Γιάννη Ραγκούση σύστησαν την “Ώρα αποφάσεων”, ένα βραχύβιο πολιτικό φορέα ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός προς το ΠΑΣΟΚ και την τότε ηγεσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη τον Απρίλιο του 2017 είχε αναφέρει με έμφαση πως «το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του, θα το κρίνει η ιστορία».

Συνεπώς στην ερώτηση για το αν η Άννα Διαμαντοπούλου έχει το δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία ενός χώρου τον οποίο πολέμησε η απάντηση γέρνει προς το όχι.

Advertisement
Advertisement