Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Πύρινος Όλεθρος στην Αυστραλία!

Published

on

Φλέγεται όλη η χώρα

Στους 15 νεκροί , χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι! 55εκατ. Στρέμματα γής έχουν χαθεί στην πύρινη λαίλαπα!

Image result for αυστραλια φωτιες

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να προσφέρουν προμήθειες και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε νωρίς σήμερα μέσα σε ένα καμμένο αυτοκίνητο στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας έπειτα από τις έρευνες που ξεκίνησαν διασώστες στις περισσότερο πληγείσες περιοχές και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί.

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε τρεις ακόμη θανάτους από τις φωτιές στη Νότια Ακτή”, δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκάρι Γουόρμποϊζ στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Σήμερα η θερμοκρασία υποχώρησε και έτσι η χώρα κατάφερε να κάνει έναν απολογισμό του κόστους των πυρκαγιών παρότι ακόμη μαίνονται περισσότερες από 100 φωτιές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και χιλιάδες πυροσβέστες επιχειρούν.

Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν αποκλεισμένοι καθώς οι φωτιές οδήγησαν στο κλείσιμο βασικών οδικών αρτηριών αφήνοντας πολλούς κατοίκους χωρίς προμήθειες.

Advertisement

Επιστάτης σε μικρό ζωολογικό κήπο μετέφερε στο σπίτι του κάποια από τα ζώα για να γλιτώσουν από την φωτιά που πλησίαζε

Εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών, ένας μικρός ζωολογικός κήπος κατάφερε να σώσει όλα τα ζώα του χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του.

Το Mogo Zoo φιλοξενεί την μεγαλύτερη συλλογή από πρωτεύοντα θηλαστικά, ανάμεσά τους ζέβρες, ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις.