228 μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ στηρίζουν Νίκο Ανδρουλάκη

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζούμε, εργαζόμαστε και μετέχουμε στο σύνολο των κοινωνικών διεργασιών, συναναστρεφόμαστε και παρεμβαίνουμε ο καθένας με τον τρόπο του στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Κάποιοι από εμάς συμμετέχουμε σήμερα στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα και στα επιμελητήρια. ‘Eχουμε όλοι μας συμμετάσχει στα κοινά, ως φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι νέοι πυκνώνοντας τότε τις τάξεις της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, έχοντας στέρεες τις ιδεολογικές αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, υποστηρίζοντας τα αιτήματα της αλλαγής και του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η χώρα και η κοινωνία μας περνούν μία παρατεταμένη περίοδο βαθιάς κρίσης. Κρίσης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής.

Δεν χρειάζεται επίσης να επισημάνουμε ότι οι χρυσές περίοδοι της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξαν επί σοσιαλδημοκρατικών, κατά βάση, κυβερνήσεων. Ένας άνεμος σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να πνεύσει ξανά και στη χώρα μας, όπως αρχίζει ήδη στην Ευρώπη.

Η χώρα μας δοκίμασε τη λογική των άκρων, όπως δοκίμασε και τις συνταγές της αντιποιούμενης τη σοσιαλδημοκρατία αριστεράς στην κυβέρνηση. Η απάντηση στην κεντροδεξιά μπορεί να είναι μόνο η σοσιαλδημοκρατία, που δεν συμπιέζει τη μεσαία τάξη με σκοπό να την εξαφανίσει, αλλά την αναδεικνύει. Που δεν σκοπεύει να δημιουργήσει γενιές επιδοματούχων χρόνια ανέργων αλλά αξιοπρεπών και εξειδικευμένων εργαζομένων και επιχειρηματιών. Που αναδεικνύει το κοινωνικό κράτος και τους κανόνες σε μία αγορά που λειτουργεί υπέρ των πολλών και όχι υπέρ των τραπεζών. Η απάντηση στην κεντροδεξιά δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τη μήτρα της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Από τη μήτρα του ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα χρειάζεται όλες της τις δυνάμεις για να βγει από την κρίση. Χρειάζεται να συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή της χώρας άνθρωποι που νιώθουν τους ανέμους της εποχής, που εργάζονται και παράγουν. Χρειάζεται ανθρώπους με ικανότητα, καινοτόμο σκέψη και, κυρίως, βούληση και αποφασιστικότητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθούν και να ανανεώσουν το πολιτικό σύστημα της χώρας. Σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας και αποφασίζουμε να συστρατευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για το αύριο.

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες, όχι μόνο για τον πολιτικό μας χώρο αλλά και για τη χώρα, εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τη στηρίζουμε γιατί είναι το πρόσωπο που μπορεί:

να δημιουργήσει τις συνθήκες ανατροπής στο πολιτικό σκηνικό και να φέρει πίσω τους προοδευτικούς πολίτες που βρίσκονται σε στάση αναμονής και δεν εκφράζονται από το σημερινό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

να φέρει ριζικές ανατροπές και ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού μας φορέα.

να γεννήσει και πάλι προσδοκίες και να διαμορφώσει μία νέα κοινωνική πλειοψηφία προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

να διατυπώσει ένα ενιαίο αφήγημα για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και να εγγυηθεί την ενότητα και την προοπτική της.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η ισχυρή κεντροαριστερά είναι η μόνη απάντηση στις συντηρητικές λογικές και στα άκρα. Μπορεί να είναι το όχημα για μία άλλη Ελλάδα σε μία άλλη Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ε Δ Ω την λίστα με τα ονόματα που στηρίζουν τον Νικο Ανδρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ