ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ.Γεννηματά: “Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στο ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά!”
Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη
Παπαδάκης: Κυρία Γεννηματά ασκείται σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση στα θέματα της πανδημίας…
Γεννηματά: Ασκούμε κριτική που εντείνεται όσο εντείνονται τα προβλήματα. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Να βλέπουμε τα λάθη, να πιέζουμε την κυβέρνηση να διορθώσει και να προλαβαίνουμε καταστάσεις που έχουν σχέση με την υγεία, με τη ζωή των πολιτών, την οικονομία, τους μικρομεσαίους και τους εργαζομένους.
Γρηγοριάδης: Τι δεν έχει γίνει σωστά μέχρι στιγμής κα Γεννηματά;
Γεννηματά: Έχουμε εντοπίσει μία σειρά προβλημάτων. Από τον τρόπο που οργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα που δυστυχώς το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά με απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία. Αλλά ακόμα και σήμερα βλέπουμε προβλήματα στην οργάνωση των εμβολιασμών. Βγήκε ο Πρωθυπουργός και μίλησε για 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, μετά το ανέβασε στις 20.000 εμβολιασμούς και βγήκε χθες η επίσημη εγκύκλιος του Υπουργείου και είδαμε με έκπληξη ότι αποκλείεται από την διαδικασία η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι εμβολιασμοί οργανώνονται μόνο μέσα από τα νοσοκομεία και αυτό είναι λάθος. Διότι περιορίζει τις δυνατότητες, διότι όλο το προσωπικό θα ασχολείται μόνο με τον εμβολιασμό, ενώ θα πρέπει να ασχολείται και με τον COVID – 19 και με τις άλλες ασθένειες που δεν σταμάτησαν να υπάρχουν στην χώρα μας. Από την άλλη πλευρά δημιουργεί πρόβλημα ιδιαίτερα με τους υπερήλικες γιατί τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά από τα σπίτια τους. Έπρεπε να έχουν προετοιμάσει τα 1.000 και πλέον εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία μιλούσαν, έπρεπε να έχουν προσλάβει προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει ο εμβολιασμός να είναι αποτελεσματικός, γρήγορος, να προστατέψει την υγεία των πολιτών, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. Αυτό δεν το είδαμε μέχρι σήμερα. Και βέβαια με διαφάνεια.
Παπαδάκης: Με προϋπόθεση να υπάρχει και ο κατάλληλος αριθμός εμβολίων…
Γεννηματά: Ακριβώς αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που το ρωτάμε από την αρχή, ποια είναι η συνεννόηση που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ποιος είναι ο αριθμός που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας, πότε θα παραληφθούν και αν αυτά που έρχονται είναι αυτά που είχαν προβλεφθεί εξ αρχής. Σε κάθε περίπτωση μας διαβεβαιώνουν πως έχουν εμβόλια να κάνουν. Το ερώτημα είναι γιατί καθυστερούν και δεν τα κάνουν, αυτά έστω που έχουμε. Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει. Βλέπουμε επίσης προβλήματα και στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Υπάρχουν καταγγελίες από την πολύπαθη Κοζάνη που είναι από τον Οκτώβριο σε lockdown ότι δηλώνονται κρούσματα με 15 και 20 ημέρες καθυστέρηση, κρούσματα που προέρχονται από ιδιωτικά κέντρα και δεν ήταν στα στοιχεία που είχαν ο ΕΟΔΥ και οι τοπικές αρχές. Αυτό σημαίνει τα κρούσματα αυτά δεν είχαν τις σωστές οδηγίες και δεν έγινε η σωστή ιχνηλάτηση των επαφών τους όλο αυτό το εικοσαήμερο που καθυστέρησαν να δηλωθούν. Και αφού δηλώνονται σήμερα, αυτό σημαίνει ότι θα παρθούν κάποιες αποφάσεις με λάθος στοιχεία και θα έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή. Αντίστοιχα μπαίνει η Αργολίδα σε σκληρό lockdown και στη σελίδα του ΕΟΔΥ η Αργολίδα φαίνεται να έχει τρία ή τέσσερα κρούσματα. Είναι βέβαιο πως έχουν άλλα στοιχεία στα χέρια τους που τους οδηγούν να πάρουν αυτές τις αποφάσεις, τα οποία δεν γνωρίζει κανένας άλλος. Ο ΕΟΔΥ προφανώς δεν τα έχει, αν τα είχε θα τα είχε αναρτήσει. Η Πολιτική Προστασία τα έχει, ποιος τελικά τα έχει; Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο θέμα των στοιχείων, των πολλαπλών μητρώων και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και σε σχέση με τη διαφάνεια αλλά και για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, στην αξιοπιστία των αποφάσεων.
Παπαδάκης: Είστε υπέρ αυτού που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των ειδικών;
Γεννηματά: Δεν έχει σχέση η πρόταση μας με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ δεν είχε. Εξ αρχής είχαμε πει ότι αυτό που επιβάλλεται είναι να είναι δημόσια και προσβάσιμα τα επιδημιολογικά δεδομένα, κυρίως στους επιστημονικούς φορείς αλλά και σε κάθε πολίτη και η σελίδα του ΕΟΔΥ θα έπρεπε να έχει το ένα και μοναδικό μητρώο για όλους. Αυτό σημαίνει διαφάνεια. Αυτό σημαίνει δημοκρατία, έτσι κτίζεται η αξιοπιστία μίας Κυβέρνησης και η εμπιστοσύνη και έτσι πείθονται οι πολίτες να ακολουθήσουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πρότασή μας εξ αρχής.
Παπαδάκης: Και υπάρχουν και τα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας…
Γεννηματά: Συνδέονται με το ασφαλές άνοιγμα για το οποίο μιλάμε. Έχουμε καταθέσει μία πρόταση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι λάθος το άνοιξε- κλείσε της χώρας σαν ακορντεόν οριζόντια με ίδιες αποφάσεις για όλες τις περιοχές. Θα έπρεπε το ασφαλές άνοιγμα να λαμβάνει υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής. Πως; Με μαζικά τεστ επαναλαμβανόμενα κάθε 20 ημέρες, στεγανοποίηση των περιοχών που δεν έχουν πολλά κρούσματα έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν αυτές οι περιοχές και να απελευθερώνονται η οικονομική και κοινωνική ζωή. Δεν χρειάζεται να βουλιάξει όλη η χώρα. Υπάρχουν περιοχές που θα μπορούσαν να λειτουργούν.
Παπαδάκης: Την Παρασκευή συνεδριάζει η Επιτροπή για να αποφασίσουν αν θα ανοίξει η ένδυση, η υπόδηση, τα κοσμηματοπωλεία με ραντεβού και με περιοριστικά μέτρα και τι θα γίνει με τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων. Ποια είναι η άποψή σας;
Γεννηματά: Επαναλαμβάνω ότι εμείς θέλουμε να ανοίξει η οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά όχι με μία ζαριά, αλλά με ασφάλεια που θα στηρίζεται σε σοβαρά στοιχεία. Αν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί επιστήμονες δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν όλα αυτά, να γίνει. Πόσες φορές όμως έχουμε ακούσει αυτό το αλαλούμ να ανακοινώνει πράγματα η Κυβέρνηση πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή. Πόσες φορές ακούσαμε από Υπουργούς ότι μετά το click away θα έχουμε το click in shop και μετά την επόμενη ημέρα έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και πήγαμε ξανά πίσω. Πόσες φορές ακούσαμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και τελικά άνοιξαν μόνο τα δημοτικά. Εγώ ως πολιτικός και πολίτης θέλω να νιώθω ασφάλεια σε σχέση με αυτές τις αποφάσεις και θέλω στοιχεία αξιόπιστα που δεν τα έχω αυτή τη στιγμή. Μακάρι να τα έχει η κυβέρνηση στα χέρια της, αλλά δεν αρκεί αυτό.
Παπαδάκης: Μεταφέρω αυτούσιο το ερώτημα του τηλεθεατή Μανώλη. Το Λοβέρδο γιατί τον «έφαγε»;
Γεννηματά: Πείτε στο Μανώλη ότι δεν «έφαγα» κανένα Λοβέρδο. Απλώς αξιοποιώ όλα τα στελέχη της κοινοβουλευτικής μου ομάδας. Έχω μία δυναμική κοινοβουλευτική ομάδα με πολλές ικανότητες. Η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κόμματος. Το ίδιο έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες, το ίδιο έκανε και ο κύριος Τσίπρας πριν από λίγες μέρες. Δεν του είπε κανένας γιατί έφαγες τον έφαγες τον τάδε, γιατί έφαγες τον άλλο. Μόνο εμένα ρωτάτε και μόνο με το Κίνημα Αλλαγής γίνεται αυτό.
Παπαδάκης: Σχεδόν έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του ο κ. Λοβέρδος να διεκδικήσει την εσωκομματική εξουσία. Μήπως λοιπόν εσείς βλέποντας ότι ένας πιθανός αντίπαλος, ο κ. Λοβέρδος διεκδικήσει -όταν έρθει εκείνη η στιγμή- την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ, λέτε κάτσε να τον βγάλω από τη μέση, για να μην τον έχω εγώ όχι κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και ανεβάζει τις μετοχές του;
Γεννηματά: Ποτέ μου δεν λειτούργησα με τέτοια μικρότητα και τέτοια μέτρα και σταθμά. Αντίθετα η προσπάθεια είναι για την αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ήταν 5,5 χρόνια ο κ. Λοβέρδος σε αυτή τη θέση και θεωρώ ότι ο κύριος Σκανδαλίδης και ο κύριος Κατρίνης με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη στιγμή έχουν τις δυνατότητες, την εμπειρία, τη γνώση και τη δυναμική να εκφράσουν την αντιπολιτευτική μας γραμμή και δράση σε μία κρίσιμη περίοδο. Όσο για τα εσωκομματικά μας θα μας απασχολήσουν πολύ αργότερα. Είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα με την Πανδημία και τις επιπτώσεις της στην υγεία και στην οικονομία που πραγματικά το θεωρώ τελείως παράλογο να ασχολείται κανείς με το τι θα γίνει περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής. Είναι κατώτερο των περιστάσεων.
Δελατόλας: Κοιτάξτε, εγώ βλέπω μία αντίφαση στην πολιτική του ΚΙΝΑΛ. Και θα το πω με τους εξής όρους. Πραγματικά, οι τοποθετήσεις της κας Γεννηματά, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για την πανδημία. Βλέπουμε το ΚΙΝΑΛ να έχει τοποθετήσεις πάνω σε αυτά πιστότητα. Με συγκροτημένο λόγο και λοιπά γίνεται ένα χαμός που λέει και ο κόσμος μέσα στο χώρο σας και δεν το καταλαβαίνω, βγαίνουν τα στελέχη σας δυο μέρες στα ραδιόφωνα και απολογούνται λες και είναι χθεσινοί. Εγώ πραγματικά που έχω καλή σχέση και με εσάς και με τον κύριο Λοβέρδο δεν καταλαβαίνω αυτή τη φασαρία.
Γεννηματά: Να ξεκινήσουμε από το πρώτο. Θα έλεγα λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν είναι στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Το πρόβλημα ξεκινάει από αυτούς που θέτουν το θέμα αυτό στα κανάλια και μάλιστα θα ξαναπώ ότι υπάρχουν κανάλια στα οποία φτύνουμε αίμα να παίξουμε μία από τις προτάσεις, που λέτε εσείς, ότι με τεκμηρίωση όλους αυτούς τους μήνες παρουσιάζουμε για να βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και στην οικονομία και για τους εργαζόμενους η χώρα μας. Και ενώ δεν βρίσκουν πότε το χρόνο να προβάλλουν αυτές τις απόψεις μας, ξαφνικά αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν ένα θέμα εκ του μη όντος και συνέχεια ρωτούν τα στελέχη μας για πράγματα αυτονόητα που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν αφορούν κανέναν αυτή τη στιγμή ούτε τους ανθρώπους που αγωνιούν για τη ζωή τους, ούτε τα στελέχη της παράταξή μας.
Δελατόλας: Δέχομαι την παρατήρηση. Δεν την σχολιάζω γιατί αφορά και συναδέλφους.
Γεννηματά: Επιστρέφω λοιπόν το ερώτημα, γιατί το θέμα δεν ξεκινά από το εσωτερικό του κόμματος, αλλά από κάποιους δημοσιογραφικούς κύκλους και πίσω από τους δημοσιογραφικούς κύκλους από το ίδιο το Μαξίμου, που ενοχλούνται γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει βγάλει αυτή την περπατησιά, έχει τεκμηριωμένο λόγο, δεν μιλάει λαϊκίστικα, είναι πιο τεκμηριωμένη και πιο αποτελεσματική η κριτική που κάνουμε στην κυβέρνηση. Τους πονάει περισσότερο. Πονάει το ότι μιλάμε για μία πρόταση εξουσίας ολοκληρωμένη, για την επόμενη μέρα. Γιατί ξέρουν ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής τους χτυπά την πόρτα κάθε οικογένειας και σε λίγο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Παπαδάκης: Για ποιο ΚΙΝΑΛ μιλάμε; Το ΚΙΝΑΛ που βλέπει προς τη Νέα Δημοκρατία ή το ΚΙΝΑΛ που βλέπει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κοττάκης: Να προσθέσω και κάτι ακόμα Γιώργο. Γιατί είναι πολιτικό το ερώτημα. Ο κος Λοβέρδος ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Έγραψε όμως ένα βιβλίο που έλεγε ότι σκέφτηκε να ξυλοκοπήσει τον κ. Τσίπρα και επίσης ότι έγραφε ερωτήσεις μαζί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, δεν ξέρω αν εκφράζει απόλυτα την κεντρική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής. Μήπως, λοιπόν, η αντικατάσταση του κύριου Λοβέρδου, πέραν των διαλόγων που μεταδόθηκαν τα μέσα, ότι του είπατε ότι πας για αρχηγός άρα δεν μπορείς να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μήπως έχει και τη διάσταση ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όταν διαφωνεί με την κεντρική γραμμή δεν μπορεί να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος;
Γεννηματά: Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω πει οι συγγραφείς φέρουν ακέραιη την ευθύνη των όσων γράφουν. Για όσα γράφει λοιπόν ο κ Λοβέρδος στο βιβλίο του, μπορείτε να τον καλέσετε και να μιλήσετε για όλα αυτά. Πεντέμισι χρόνια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πιστεύω ότι ήταν αρκετά. Ο κ. Λοβέρδος κράτα τη θέση του στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών, θα συνεχίσει να προσφέρει από αυτόν τον ρόλο και εκτιμώ ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε με τον καλύτερο τρόπο θα εκφράσει την αντιπολιτευτική μας γραμμή ο κος Σκανδαλίδης, ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βεβαίως ο κος Κατρίνης ως δεύτερος αλλά και άλλοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας, που με rotation θα αναλαμβάνουν κατά περίπτωση τέτοιο ρόλο.
Δελατόλας: Κα Γεννηματά, ο Γιώργος έκανε την ερώτηση που θα έκανα κι εγώ. Να προσθέσω κάτι. Μην κρυβόμαστε. Πράγματι υπάρχουν τοποθετήσεις στελεχών σας στα Media, πολλές φορές, που με ένα τρόπο δείχνουν -μπορεί να είναι και δικαιολογημένο, γιατί στην πολιτική δεν πρέπει πάντα να διαφωνείς- ότι έχουν μία καλύτερη σχέση πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία, ή αν θέλετε με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό δεν κρύβεται ότι απάντηση να μας δώσετε σε αυτό, σας προλαβαίνω. Ο χώρος αυτός που εσείς τιμάτε με την προεδρία σας και έχετε και ένα ιστορικό όνομα, ήταν πάντα προσανατολισμένο προς τον λεγόμενο προοδευτικό αριστερό χώρο σε συνεργασίες σε επιμέρους, όχι στα κεντρικά. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί το ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να βρεθούν πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα μπορέσετε να έχετε μία κοινή στάση στα μεγάλα και αργότερα ενδεχομένως κυβερνητικά ή όχι; Δεν είναι απλό το ερώτημα, αλλά είναι αυτό που λέει πολύς κόσμος στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα.
Γεννηματά: Λοιπόν, ακούστε. Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στο ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά. Έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Αυτή ήταν η εισήγησή μου, η οποία είχε εγκριθεί από το συνέδριο, από την κεντρική επιτροπή, από το πολιτικό συμβούλιο και την κοινοβουλευτική ομάδα.
Σε ένα δημοκρατικό κόμμα, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και αποχρώσεις. Εδώ στο ΣΥΡΙΖΑ που αναφερθήκατε υπάρχουν 100 κείμενα που αποδομούν τον πρόεδρό τους και δεν άκουσα να γίνεται αυτή η συζήτηση και αυτές οι ερωτήσεις στον Πρόεδρο τους. Κλείνω την παρένθεση. Αυτός ο δρόμος έχει μονάχα κίνηση προς τα εμπρός και αυτό που διεκδικούμε, είναι να πείσουμε την Ελληνική κοινωνία -σε αυτήν απευθυνόμαστε, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία- να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να με την ψήφο τους στις επόμενες, όπως το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν.
Παπαδάκης: Γιατί δεν το έχετε πείσει και είσαστε καθηλωμένοι σε κάποια ποσοστά, όμως, κα Πρόεδρε, που δεν σας επιτρέπουν να έχετε αισιοδοξία;
Γεννηματά: Πρώτα από όλα, δεν είμαστε καθηλωμένοι κύριε Παπαδάκη. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν έχει από τις εκλογές μέχρι σήμερα μείωση των ποσοστών. Δεν έχουμε κάνει το άλμα που θέλαμε, διότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ως κυβέρνηση η οποία -δεν θα χρησιμοποιήσω τις εκφράσεις των στελεχών τους- ξεζούμισε τη μεσαία τάξη, οδήγησε ένα μεγάλο μέρος της και της βάσης του δικού μας κόμματος μας να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, για να σωθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, διότι φαινόταν ότι μόνο αυτοί μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και να γίνουν κυβέρνηση.
Συνηθίζεται τον πρώτο χρόνο μία κυβέρνηση να έχει μια περίοδο χάριτος από τους πολίτες, πολύ περισσότερο μέσα σε αυτή την κατάσταση της κρίσης της πανδημίας, που σε όλο τον κόσμο οι λαοί συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους, γιατί αναζητούν να νιώσουν την ασφάλεια και την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα.
Όμως, ο τρόπος που χειρίζεται τα πράγματα η κυβέρνηση, θα φτάσει σε λίγο να χτυπάει την πόρτα των μικρομεσαίων που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν και πλέον βλέπουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από τον κύριο Μητσοτάκη. Και αυτό το δήθεν μεταρρυθμιστικό προφίλ, το κεντρώο που θέλησε να παρουσιάσει ξέφτισε και ξέφτισε νωρίς. Επομένως, η μοναδική προοδευτική διέξοδος στον τόπο τούτη την ώρα είναι το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό λέμε στους πολίτες. Αυτό ενοχλεί πάρα πολύ και το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και για αυτό δεχόμαστε αυτό τον πόλεμο από όλες τις πλευρές και τον δεχόμαστε και από όλους όσους τους υποστηρίζουν. Γιατί είναι βολικό δίδυμο για κάποια μεγάλα συμφέροντα κ. Παπαδάκη, κ. Δελατόλα και κ. Κοττάκη. Αλλά έχουμε τη δύναμη και την πίστη ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε, γιατί η χώρα χρειάζεται τη νέα αλλαγή.