ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α.Γεωργιάδης για εμβόλια: Απο το “παγκόσμιο παραμύθι για να βγάλουν κάποιοι λεφτά” στο “θα πρέπει να προλάβουμε να εμβολιάσουμε την κρίσιμη μάζα του πληθυσμού”.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το 2010 στη Βουλή, επικαλέστηκε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, η οποία, αναφερόμενη στην επιδημία της γρίπης Η1Ν1, έκανε λόγο για ένα “παγκόσμιο παραμύθι για να βγάλουν κάποιοι λεφτά“. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα, είχε αμφιβολίες για το εμβόλιο της γρίπης και για το κατά πόσο ήταν ασφαλές, ενώ δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα της αγοράς 16 εκατομμυρίων εμβολίων από την τότε κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των πολιτών, τα οποία τελικώς δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Τότε, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για πλασματικούς θανάτους από την γρίπη, μιας και μόνο ένα μικρό ποσοστό είχε πεθάνει πράγματι από επιπλοκές της, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, κάτι το οποίο θυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσιόδρα αναφορικά με τη μέθοδο υπολογισμού των νεκρών από κορωνοϊό. Τότε κατηγορούσε την κυβέρνηση για διασπορά πανικού και τρόμου στους πολίτες εάν δεν εμβολιαστούν, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “παίχτηκαν δισεκατομμύρια ευρώ σ΄αυτό το παιχνίδι”.
Σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να είναι υπέρμαχος των εμβολίων, δηλώνοντας σε συνεντεύξεις του ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι απαραίτητο να βρεθεί το εμβόλιο και πως “θα πρέπει να προλάβουμε να εμβολιάσουμε την κρίσιμη μάζα του πληθυσμού”.
Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη “αλλαγή πλεύσης” στην πολιτική καριέρα του κ. Γεωργιάδη, αλλά σίγουρα είναι μια από τις πιο… ενδιαφέρουσες. Από εκεί που ήταν σκεπτικός για την επιδημία της γρίπης, σήμερα τον βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια να μιλά για τον κορωνοϊό, να προμοτάρει μάσκες προστασίας, να κάνει ελέγχους σε μαγαζιά με… μεζούρα και να περιμένει πώς και πώς το σωτήριο εμβόλιο. Από εκεί που κριτίκαρε τον παράδοξο τρόπο υπολογισμού των νεκρών της γρίπης, που είχε ως αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται οι πολίτες για τη θνητότητά της, σήμερα εξυμνεί τον κ. Τσιόδρα και τον τρόπο χειρισμού της πανδημίας από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η πειθαρχεία των πολιτών πρέπει να συνεχιστεί.
Η σταθερότητα απόψεων μάλλον δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του κ. Γεωργιάδη.
ΠΗΓΗ “o Πολυγραφος”