Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Νίκος Ναούμ: “Να δώσουμε στο Κίνημά μας νέα πνοή”

Published

on

Γράφει ο Νίκος Ναούμ

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενός κινήματος που διαμόρφωσε την πολιτική ζωή της χώρας, εμπνέοντας γενιές και προσφέροντας στην κοινωνία και την οικονομία. Αυτή η σημαντική επέτειος μάς δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε το παρελθόν, αλλά και να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Είναι η στιγμή που καλούμαστε να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο, με φρέσκα πρόσωπα και ιδέες, που θα αναζωογονήσουν το ΠΑΣΟΚ και θα το επανατοποθετήσουν ως δύναμη ελπίδας για την Ελλάδα.

Χρειαζόμαστε ένα κίνημα που δεν θα αποτελεί απλώς μέρος του πολιτικού σκηνικού, αλλά που θα εμπνέει ξανά τους πολίτες. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα αγκαλιάζει την κοινωνία, που θα ακούει τους προβληματισμούς και τις ελπίδες της νέας γενιάς, και που θα φέρνει μαζί του το όραμα μιας καλύτερης Ελλάδας. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται ουσιαστική οργανωτική αλλαγή. Μια αλλαγή που δεν θα ξεκινά από τα πάνω προς τα κάτω, αλλά θα τροφοδοτείται από την ίδια τη βάση του κινήματος. Η φωνή των πολιτών, η φωνή όλων μας, πρέπει να γίνει ο οδηγός για το πώς θα προχωρήσουμε.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αναδιαμορφώσουμε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και, κατ’ επέκταση, το μέλλον της χώρας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να χαθεί. Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που θα έχει την τόλμη, την όραση και την αποφασιστικότητα να μας οδηγήσει μπροστά. Κι αυτός ο ηγέτης είναι ο Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας αντιπροσωπεύει αυτή την αλλαγή που έχουμε ανάγκη ως πολιτικός χώρος, ως κοινωνία, ως γενιές. Είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις, εμπειρία και καθαρό πολιτικό λόγο. Πιστεύει στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ μέσα από τη βάση και προτείνει ένα όραμα για την Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας.

Αν θέλουμε να δώσουμε στο κίνημά μας νέα πνοή, αν θέλουμε να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά δύναμη πρωτοπορίας και ελπίδας, τότε η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Χάρης Δούκας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζω αυτή την επιλογή, γιατί πιστεύω ότι με τον Χάρη Δούκα μπορούμε να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει, θα εμπνέει και θα προχωρά μπροστά, με σιγουριά και όραμα.

Advertisement