Α.Λοβέρδος για υπερψήφιση ποινικού κώδικα: Είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή κάτι προς το συμφέρον του πολίτη και να λέω όχι;

«Η κοινωνία απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτή είναι η μάχη στις 5 Δεκεμβρίου. Μαζική συμμετοχή για να πάμε μπροστά» υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Α.Λοβέρδος σε συνέντευξη του το πρωί της Κυριακής στον Ant1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι». 

Χαρακτηριστικά ο κ.Λοβέρδος ανέφερε ότι «πρέπει να έρθει πολύς κόσμος, οι πολίτες να γνωρίζουν ότι μπορούν να έρθουν με την ταυτότητα τους να ψηφίσουν. Είναι μια μάχη μεγάλης συμμετοχής που σημαίνει τσάκισμα των κομματικών μηχανισμών».
Και προσέθεσε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε για κίνημα εξουσίας. Εγώ μιλώ για δύναμη εξουσίας. Δεν θέλουμε να είμαστε μη κυβερνητική οργάνωση. Γι’ αυτό και ο αγώνας μου είναι να έρθουν πολλοί πολίτες στην κάλπη. Να παραμεριστούν οι μηχανισμοί. ΠΑΣΟΚ για τους πολλούς και όχι ΚΙΝΑΛ για τους λίγους».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ.Λοβέρδος ερωτηθείς για τη στάση του στο νομοσχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα απάντησε πως «Είμαι πατριώτης και αυτό το εννοώ. Είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή κάτι προς το συμφέρον του πολίτη και να λέω όχι;» και συνέχισε επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στις θέσεις της παράταξης για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη.
Σε ό,τι αφορά το debate μεταξύ των υποψηφίων ο Α.Λοβέρδος δήλωσε οτι «θέλω να προσέξετε λίγο τους αριθμούς. Είμαστε πέντε που λέμε ναι στον δημόσιο διάλογο και ένας που διστάζει. Επειδή οι πέντε έχουμε στείλει επιστολή προς την ΕΡΤ και είπαμε ναι πιστεύω ότι και ο έκτος θα μεταπειστεί. Η δική μου επιστολή αυτό το νόημα είχε».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ