Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σπυρόπουλος: “Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα κάνει μία σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση”

Published

on

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Φαίνεται από την προεκλογική συζήτηση , το πρόγραμμά μας, τις δώδεκα σοβαρές προτάσεις που καταθέσαμε και αποτυπώνουν την άποψή μας για το τι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τον κ. Μητσοτάκη και με τη Νέα Δημοκρατία» .

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέδειξε βασικές πολιτικές της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας: «Πού πηγαίνουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης; Χρειάζονται τα δημόσια νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα μία ουσιαστική ενίσχυση για να φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ; Ποια είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του; Να πάει στη δημόσια υγεία μόλις το 2% έως 4% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όταν στις γειτονικές Ιταλία και Ισπανία, οι αντίστοιχοι πόροι έφταναν το 8% έως 10%. Χρειάζονται ενίσχυση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό τους και την ψηφιακή τους μετάβαση, για να δημιουργηθεί ένα άλλο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Γιατί εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο 108 εταιρείες; Αυτές ήταν οι επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται ενίσχυση στον ενεργειακό τομέα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια κρίση. Πέρα από το πλαφόν, πέρα από το να κερδίζουν οι λίγοι και ισχυροί, χρειάζεται να μπορεί ένας πολίτης να φτιάξει ένα φωτοβολταϊκό στο σπίτι του, στο χωράφι του. Πρέπει να βελτιώσουμε την πρωτογενή παραγωγή, να μειώσουμε τις τιμές. Το έκανε αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Πήγαινε στην Ευρώπη και νουθετούσε τους Ευρωπαίους εταίρους, προκρίνοντας τη διασυνδεσιμότητα των άλλων χωρών στην ενέργεια, και δεν έφτιαξε το δίκτυο στην Ελλάδα» .

Ο κ. Σπυρόπουλος περιέγραψε τον ρόλο, που φιλοδοξεί να παίξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ως σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Ο κόσμος, πέρα από τα προγράμματά μας, κρίνει την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, το ήθος και τον τεκμηριωμένο λόγο της αντιπολίτευσης. Έχουμε φτάσει σε μία εποχή όπου οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν από όλους μας, αυτά που λέμε να τα έχουμε μετρήσει, τεστάρει και να μπορούμε να τα εφαρμόσουμε την επόμενη μέρα. Εμείς αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα και θα το κάνουμε και αύριο, είναι μία σκληρή, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, που θα έχει στόχο να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους πολίτες».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στον παριστάμενο στην εκπομπή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδο, επισήμανε: «Εμείς σας λέμε, χωρίς να προσβάλλουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ότι την επόμενη μέρα στη Βουλή και την κοινωνία, με μία σοβαρή αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για εσάς.  Είχατε συνηθίσει να παίζετε με εύκολο αντίπαλο, τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.», κατέληξε  ο  Ανδρέας Σπυρόπουλος. 

Advertisement