Άδειασμα Καραμανλή σε Μητσοτάκη

Σε μία απο τις σπάνιες ομιλίες του χθές ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής έθεσε τις αποστάσεις του απο την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.Παράλληλα έκανε ξεκάθαρη την τελείως διαφορετική προσέγγιση του σε σειρά ζητημάτων σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε μια πολιτική παρέμβαση που βρίσκεται σε εντελώς άλλη γραμμή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις εμφανίσεις του, επέλεξε χθες το βράδυ να στείλει σαφή μηνύματα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και να καταστήσει ξεκάθαρη τη διαφορετική οπτική του από αυτήν του σημερινού πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών», ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα κατά της παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία, απαριθμώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί και τόνισε ότι επείγει ο άμεσος τερματισμός του. Κάτι που δεν έχουμε ακούσει από τα επίσημα χείλη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία σε διαφορετική γραμμή προχωρά εν κρυπτώ σε αλλεπάλληλες αποστολές οπλισμού, μέχρι και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Μάλιστα, για τον Κώστα Καραμανλή «πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάπαυση του πυρός» πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη και όχι οι ΗΠΑ, για τις οποίες εκφράζει ευθείες αμφιβολίες για το αν πράγματι επιθυμούν την άμεση λήξη του πολέμου, καθώς δεν υφίστανται τις ίδιες συνέπειες.

Αλλωστε, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί ευρύτερη και έντονη κριτική που ξεκινά από τους πολέμους για τους οποίους ευθύνονται και φτάνει στην πολιτική των ίσων αποστάσεων έναντι Ελλάδας και Τουρκίας, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει την πολιτική της απόλυτης ταύτισης με τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις της Δύσης, από την οποία ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει να κρατήσει σαφείς αποστάσεις, αφήνοντας και τις αιχμές του προς το μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, από την ομιλία Καραμανλή απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην ελληνική κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρεμπιπτόντως επέλεξε να απουσιάζει από την εκδήλωση, στέλνοντας ως εκπρόσωπό του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο. Ο πρώην πρωθυπουργός βέβαια μίλησε σε ένα ακροατήριο στο οποίο βρέθηκε πλήθος στελεχών της παράταξης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Βασίλης Κικίλιας και πάνω από 60 βουλευτές.

ΠΗΓΗ esfyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ