“Αηδιαστικές” δηλώσεις Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: “Ένας τοξικοαυτός που μπήκε να κλέψει…”

Δεν είναι πλέον να αναρωτιέται κανείς για τις δηλώσεις τέτοιου τύπου από τέτοιου τύπου ανθρώπους όπως ο Πορτοσάλτε. Είναι να αναρωτιέσαι όμως, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί που συμφωνούν μαζί του…

Τα γράψαμε και νωρίτερα, στο άρθρο του αρχισυντάκτη μας, “Ο φασίστας της διπλανής πόρτας”. Ο Πορτοσάλτε δεν είναι μια “νέα φωνή” στον χώρο των ΜΜΕ. Είναι γνωστός και μη εξαιρετέος. Προκλητικός. “Φωνάζει προσοχή” καθώς η εποχή που ζούμε έχει χαρακτηριστεί από τον γνωστό φιλόσοφο Ν.Τσόμσκι ως η “εποχή των εντυπώσεων, ρηχή , επιφανειακή ,άνευ ουσίας..”

Ένας τοξικοαυτός μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί»: Ο Πορτοσάλτε ως αυτόκλητος  δικαστής του Ζακ - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο,  Τηλεόραση

“Αν και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του Ζ. Κωστόπουλου είχαν βγει καθαρές σε εξέταση που έγινε τον Νοέμβριο του 2018, ο δημοσιογράφος επανέλαβε τις ψευδείς ειδήσεις περί τοξικοεξαρτημένου ατόμου που είχαν επιστρατευτεί για την κάλυψη της υπόθεσης από πληθώρα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΪ είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 50.000 ευρώ από το ΕΣΡ για διατάξεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την «υποχρέωση ακριβούς παρουσίασης γεγονότων».

Η υπόθεση, άλλωστε, του Ζακ Κωστόπουλο εξέθεσε σε αρκετές περιπτώσεις τα ΜΜΕ, καθώς τα στοιχεία που παρατέθηκαν καταρρίπτουν πανηγυρικά το αφήγημα του παραβατικού, επικίνδυνου και οπλισμένου ληστή που είχε «φιλοτεχνηθεί» από σημαντική μερίδα του Τύπου.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως «μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ΄ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει». Ξεχνάει, βέβαια, να αναφέρει πως στην υπόθεση Κωστόπουλου η αστυνομία «ήρθε για να τον συλλάβει», αλλά ταυτόχρονα του έδωσε τα τελειωτικά χτυπήματα, για να επέλθει ο θάνατος

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα, οι αστυνομικοί «έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει». Ως εκ τούτου, «προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Ως προς την απόπειρα διάρρηξης που επικαλείται ο δημοσιογράφος, βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης απεικονίζει τον θανόντα να ζητά καταφύγιο σε φούρνο στην Ομόνοια, λίγα μέτρα μακριά από το κοσμηματοπωλείο. Στη δικογραφία, άλλωστε, αναφέρεται πως δεν βρέθηκαν πάνω του κλοπιμαία, ενώ οι πάγκοι με τα κοσμήματα και η ταμειακή μηχανή δεν είχαν πειραχτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ