Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Αιμ. Κακαβάνη:”Ο λαός αναζητά αξιόπιστους πολιτικούς εκφραστές να τον εκπροσωπήσουν.”

Published

on

Γράφει η Αιμιλία Κακαβάνη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τους “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει προκλήσεις και ευκαιρίες που απαιτούν ηγετικές φυσιογνωμίες με βάθος γνώσης, διεθνή εμπειρία και ισχυρό όραμα. Οι τρέχουσες συνθήκες που βιώνουμε και οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, απαιτούν ένα πλάνο βασισμένο στην κοινή λογική, η οποία είναι επιτακτική ανάγκη να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή.

Στο πλαίσιο αυτό, ως ενεργή πολίτης με όρεξη για προσφορά και έχοντας αποκτήσει μέσα από την μακρά επαγγελματική μου πορεία και από τα ταξίδια μου ευρωπαϊκές και διεθνείς εμπειρίες, ανταποκρίθηκα θετικά στο τιμητικό κάλεσμα του Προέδρου των “Δημοκρατών” , Ανδρέα Λοβέρδου, να συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο του νέου κόμματος. Διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού, επιθυμώ να βάλω το λιθαράκι μου, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια να βρει και πάλι η πολιτική την ορθή και χρήσιμη θέση της στην κοινωνία.

Η ακραία πόλωση, ο λαϊκισμός, η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος από μερίδα πολιτικών, είναι κάποιες από τις αιτίες που οδηγούν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες στο να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Ο λαός έχει κουραστεί να ακούει εντυπωσιακά μα κούφια λόγια να επαναλαμβάνονται χωρίς να αποκτούν υπόσταση, χωρίς να γίνονται πράξεις. Αναζητά αξιόπιστους πολιτικούς εκφραστές να τον εκπροσωπήσουν.Ανθρώπους που να κατανοούν την πραγματικότητά τους και τα προβλήματά τους. Πιστεύω πως είμαι μία από αυτούς.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα στερείται ενεργής και παραγωγικής αντιπολίτευσης. Στους Δημοκράτες πρεσβεύουμε μια άλλη μορφή αντιπολίτευσης και θέλουμε να καταδείξουμε μια άλλη προοπτική διακυβέρνησης. Λέμε όχι στον αρνητισμό, στον εκμηδενισμό, στον παθητικό ρόλο, στο όχι για το όχι. Με θετικές προθέσεις και υπευθυνότητα καταθέτουμε προτάσεις και στηλιτεύουμε την αδράνεια. Ως πατριώτες, θέλουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα της χώρας μας με θετικό κοινωνικό πρόσημο. Να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα αποκτήσει και θα εδραιώσει την θέση και το ρόλο που της αξίζει στην ευρωπαϊκή και στη διεθνή σκηνή.

Ο πατριωτισμός, η θεμελιώδης συνταγματική υποχρέωση, η προστασία του έθνους και της πατρίδας έχει «χαριστεί» στους ακραίους. Θα έπρεπε να μας προβληματίσει όλους αυτό. Οι Δημοκράτες και ο πρόεδρός μας, Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετούμαστε στον πολιτικό χώρο του κέντρου, όπου τελευταία έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό. Η ιδεολογία μας είναι κεντρώα και έχουμε ενταχθεί την ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια Renew Europe μετά από κάλεσμα του Γάλλου Προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν.

Όραμα και στόχος των Δημοκρατών αλλά και δικά μου προσωπικά είναι να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην αναδιαμόρφωση του πολιτικών αξιών, στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας, στην βέλτιστη παροχή ασφάλειας των συμπολιτών μας, στην αναδιάρθρωση της κοινωνικής ισότητας, στην καλυτέρευση της ζωής όλων. Θέλουμε τις εμπειρίες μας να τις αξιοποιήσουμε ως πράξεις προσφοράς για το κοινό καλό. Για εκσυγχρονισμό, για άνοδο, για ευζωία.

Ως Αιμιλία καλώ όλους να δημιουργήσουμε χρόνο και να ψηφίσουμε σε αυτές τις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον. Όπως και αξίζουμε!

Advertisement
Advertisement