Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Αν.Βροντάκης: “ΠΑΣΟΚ: Η μόνη εγγύηση για Δημοκρατική Ανατροπή”

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Ανδρέας Βροντάκης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Είμαστε 3-4 μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές. Εκλογές που εκτός όλων των άλλων πρέπει να δώσουν απάντηση στη κοινωνία, για τη τεράστια κρίση θεσμών και διαφάνειας που υπάρχει σήμερα, για τις μεγάλες ανισότητες που δημιουργήθηκαν στο λαό με τις κυβερνήσεις της περιόδου 2015 – 2023, για την έκρηξη της ακρίβειας που επηρεάζει τα νοικοκυριά, για την έλλειψη εμπιστοσύνης των νέων στη πολιτική.


Δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ , ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ . Η δικής μας όχθη είναι η πρόοδος, η ευθύνη, η αξιοπρέπεια απέναντι στην πατρίδα . Σήμερα τα βλέμματα των ευρύτερων δυνάμεων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς στρέφονται ξανά στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Σε αυτές τις δυνάμεις απευθυνόμαστε. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις και στις εκδηλώσεις μας, δίνουν νέα πνοή και ελπίδα στα όνειρα μας για ένα καλύτερο αύριο. Αναδεικνύοντας τον αναντικατάστατο ρόλο μας ως πατριωτική, δημοκρατική, μεταρρυθμιστική δύναμη της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, μια δύναμη ανατροπής των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Η κοινωνία μας γνωρίζει πλέον πολύ καλά τη προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, γνωρίζει πόσο έντιμη και πατριωτική στάση κράτησε τη περίοδο της κρίσης. Μιας κρίσης που μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων 2004 – 2009. Μπορεί άραγε να ξεχάσει κανείς τις διχαστικές κορώνες που τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πότιζαν την κοινωνία μας με τις πλατείες των αγανακτισμένων και τα Ζάππεια 1,2 . Σήμερα όλοι κατάλαβαν ότι ο στόχος τους ήταν η καρέκλα της εξουσίας, αφού η κρίση επιδεινώθηκε, μας έφεραν αχρείαστα μνημόνια, μας οδηγούσαν όλο και πιο πολύ σε πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης. Υπάρχει άραγε κανείς που πιστεύει τα μηνύματα συμπαράστασης στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της Αμερικής και της Βραζιλίας, για τις επιθέσεις που έγιναν στα κοινοβούλιά τους, δυστυχώς τα γεγονότα του 2010 και 2011 στις πλατείες των αγανακτισμένων τους διαψεύδουν.


Το επιτελικό κράτος των αρίστων της ΝΔ, που ζητούσε να θεραπεύσει τη καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , μετατρέπει την χώρα σε βασίλειο αδιαφάνειας, σε βασίλειο των λίγων και εκλεκτών, για τους υπόλοιπους έχουμε επιδόματα, τα ξεκίνησε ο Αλέξης τα συνεχίζει ο Κυριάκος. Η αλαζονεία του Μητσοτάκη συμπληρώνει τον λαϊκισμό του Τσίπρα. Ο Μητσοτάκης εκβιάζει με την επάνοδο Τσίπρα και ο Τσίπρας με την παραμονή Μητσοτάκη.


Απέναντι στο πολιτικό δίπολο που επιχειρούν κάποιοι να φέρουν στη χώρα είναι η ανατροπή των σημερινών συσχετισμών και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Με αξιοπρέπεια, με άξονα τις πολιτικές μας θέσεις και το πρόγραμμα μας, θα ξανακτίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο κόμμα μας.


Η χώρα μας σήμερα χρειάζεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ασφάλεια, εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μαζί με το λαό θα τα καταφέρουμε. Το κάναμε πρώτη φορά το 81 , μπορούμε να το ξανακάνουμε.


Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεσμεύεται μέσα από το πρόγραμμα του
• Να δημιουργήσει ξανά ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα νοιάζετε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.
• Να δώσει στη νέα γενιά τις συνθήκες για αξιοπρεπή διαβίωση, εργασία, κατοικία.
• Να ξαναστήσουμε το νέο Ε.Σ.Υ αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και δίνοντας έμφαση στη πρόληψη, στις δωρεάν εξετάσεις στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις νέες θεραπευτικές μορφές.
• Να δώσουμε στη 3η ηλικία όλα αυτά που τους στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια και κυρίως συντάξεις αξιοπρέπειας.
• Να δώσουμε κίνητρα στη μεσαία τάξη να ξανασταθεί στα πόδια της, τα οποία η πολιτική των κυβερνήσεων από το 2015 έως σήμερα φρόντιζαν με τις πολιτικές τους να τα πριονίζουν καθημερινά.
• Να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να γνωρίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με έμφαση στην αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας και εργαλεία όπως το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Να αξιοποιήσει τα νέα μυαλά της χώρας ώστε με τις ιδέες τους να γίνουν αρωγός στην ανάπτυξη, αντιστρέφοντας το braindrain.
• Να δημιουργήσει ένα κράτος που θα προστατεύει, θα στηρίζει, θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στους πολίτες ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς και στη πολιτική.

Διαφήμιση

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι εδώ Ξανά, Ενωμένο και Δυνατό.
Ανανεωμένο και αποφασισμένο να πρωταγωνιστήσει στις πολίτικές εξελίξεις.
Αποτελεί τη μόνη εγγύηση για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, για την ΑΛΛΑΓΗ
Το οφείλουμε σε όσους πικράναμε.
Το χρωστάμε στη νέα γενιά.

Διαφήμιση