Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος για πυρκαγίες – κλιματική αλλαγή: “Θεατής” η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Published

on

Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ” παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αθηνών και υποψήφιος για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, άσκησε δριμεία κριτική σε αξιωματική αντιπολίτευση-κυβέρνηση

Μεταξύ άλλων σχολίασε: “Εθνική τραγωδία. Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα καμένης γης. Χιλιάδες ζώα, πολλές εκατοντάδες σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες. Πόνος, θλίψη, θυμός. Απαντώ ευθέως: η κυβέρνηση ορθά έδωσε προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων. Τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του επ΄ αυτού σχετικοποιούν την αξία της ανθρώπινης ζωής δυστυχώς. Πάμε, όμως, παρακάτω: η κυβέρνηση μετέτρεψε τον εμπρησμό σε κακούργημα; Όχι. Πρώτη ευθύνη, γιατί έτσι δεν συνέβαλε στην αποτροπή και συνεπώς ταλαιπωρούνται οι ανακριτές να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Η κυβέρνηση έκανε κάτι από όσα πρότεινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το 2008 υπό την προεδρεία Μητσοτάκη; Τίποτε. Δεύτερη ευθύνη και μάλιστα του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού. Στις 15 Ιουλίου 2021 οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς παρουσίασαν τα προγράμματα Δρυάδες και Ιόλαος (μέρος του συνολικού σχεδίου Ξενοκράτης). Ούτε πολλές πυρκαγιές μαζί ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις, ούτε αντιπυρικές ζώνες υπήρξαν στις προβλεφθείσες περιοχές. Κι εδώ δεν τα κατάφεραν”

Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως ο Ανδρέας Λοβέρδος στάθηκε στον σχολιασμό της κλιματικής αλλαγής με αναφορά από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου: “Για την κλιματική αλλαγή μιλώ με πάθος και αφοσίωση από την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου με είχε ορίσει υπεύθυνο τομεάρχη, τότε που ο Τόνυ Μπλέρ είχε πάρει παγκόσμια πρωτοβουλία με βάση την έκθεση Στερν, η οποία δυστυχώς επαληθεύεται, σε ό,τι αφορά τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον 21ο αιώνα. Η κλιματική αλλαγή, που θα φέρει μεταξύ άλλων και δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες προς την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, απαιτεί εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πολιτικές. Προφανώς και δεν είναι θέμα ενός νόμου, αλλά πληθώρας νόμων, που θα αφορούν την ενέργεια και ειδικά την παρασκευή και τη χρήση του υδρογόνου, το συνολικό χωροταξικό, την οικιακή ενέργεια, την παραγωγή κάθε μορφής, τα μεταβατικά στάδια, το δομημένο περιβάλλον, το συνολικό αποχετευτικό, τη συλλογή και τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτόγονη κατάσταση και γνωρίζω ακριβώς τί πρέπει να γίνει και πού ακριβώς αυτό σήμερα κολλάει, την προστασία των υδάτων κλπ. Λυπάμαι, αλλά σε αυτά τα θέματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θεατής.”